Agresat de jandarmi în data de 9 mai 2019 la Iași, în Piața Unirii

Câteva precizări importante despre evenimentele agresiunilor suferite de mine și comise de către jandarmi asupra mea la data de 9 mai 2019, în zona Pieții Unirii din Iași.

– nu am făcut parte absolut niciodată din niciun partid politic, nu fac parte din niciun partid politic, nu am să fac parte absolut niciodată din niciun partid politic, nu am avut și nu am contracte cu statul, nu am primit absolut niciodată niciun leu de la vreun politician, nu sunt angajat al niciunei instituții din județul Vaslui sau Iași.

– nu am primit absolut niciodată niciun leu de la vreo persoană pentru a participa la un eveniment de acest gen și nu m-am deplasat la evenimentul din Iași cu alte persoane apropiate sau cu care să fi avut vreo înțelegere prealabilă. Am mers din conștiință pentru a filma un eveniment public, în Iași având realizate de către mine mai multe creații videografice, ca de altfel și în alte localități din țară.

– deplasarea din Vaslui spre Iași am făcut-o cu trenul, iar de la Iași spre localitatea de domiciliu, cu taxiul din zona Palatului Culturii până la gară, de unde mi-am luat rucsacul de la bagajele de mână, unde îl lăsasem, având în interior laptopul și alte lucruri personale, pe care nu am vrut să le iau asupra mea în Piața Unirii ca nu cumva să se motiveze că am nu știu ce lucruri în rucsac și să tot fiu împiedicat în realizarea unor filmări, apoi cu microbuzul, cursa de transport persoane, Iași – Negrești. Biletele de transport mi le-am achitat singur și la fel și hrana.
La venirea în Iași am mers la un fast food în zona gării unde am cumpărat ceva de mâncare etc. Ulterior am mai cumpărat o apă plată din zona Pieții Uniri Iași.

– sunt o persoană care filmez evenimente publice ca un mijloc de socializare și redau absolut benevol comunității evenimente de interes general, activitatea desfășurând-o în baza Hotârârii Judecătorești pronunțată în dosarul nr. 7897/333/2017 de către Judecătoria Vaslui privind înființarea ASOCIAŢIEI SOCIAL MEDIA TVDUMEŞTI care are următorul scop de activitate:
„Scopul Asociației îl reprezintă realizarea în folosul şi interesul general al colectivităţii a unor activităţi specifice agențiilor de știri, agențiilor de presă scrisă, radio, televiziune și online, de creații publicistice, jurnalistice și artistice, agențiilor de publicitate, instituțiilor de educație, protecție socială, medicală și umanitară, de sprijin social, cultural, sportiv, economic, profesional, meșteșugăresc care să conducă şi să contribuie la creșterea capacității de informare, educare și dezvoltare a cetățenilor și comunităţilor.”
Unii au ca pasiuni pescuitul, alții excursiile, ciclismul etc. Mie îmi place să filmez și să socializez. Mă ajută.

filmările mele realizate absolut benevol sunt preluate de presă, dar și de persoane fizice, eu neavând absolut nicio pretenție în acest sens. De exemplu filmările mitingului PSD Vaslui din data de 5 mai 2019 din Piața Civică Vaslui au fost preluate de televiziuni și ziare, vizionările de pe paginile acestora dar și ale mele având zeci de mii de vizionări.
Nu am nicio pretenție de niciun fel de la absolut nimeni.

– în data de 9 mai 2019, în Piața Unirii din Iași, nu am scandat lozinci, nu am făcut parte din vreun grup, nu am instigat la acte de violență, am atras atenția mai multor persoane, inclusiv jandarmilor să respecte legile țării, m-am depărtat de anumite persoane, nu am fost violent și totuși am fost bătut cu bestialitate de jandarmi, care nu mi-au dat nici cea mai mică explicație asupra motivelor pentru care au procedat în acest mod violent.

– deși am solicitat în mod repetat jandarmilor care au interacționat cu mine în vreo formă sau alta, îmbrăcați în uniforma de jandarm, să se legitimeze verbal față de mine sau să prezinte o legitimație de serviciu aceștia au refuzat constant acest lucru. La fel au procedat și cetățenii în civil de la care primeau ordine jandarmii.

– consider că jandarmii implicați în acțiunile acestora față de mine au comis acte materiale infracționale în legătură cu serviciul și au căutat ca în diverse locuri și momente în data de 9 mai 2019, în zona Pieții Unirii, să dea o aparență de legalitate acțiunilor lor ilegale comise asupra mea, supunându-mă la abuzuri fizice și emoționale, încălcându-mi drepturi constituționale.

– consider că am fost împiedicat în exercitarea drepturilor mele constituționale, consider că mi s-au încălcat drepturile mele legitime constituționale, consider că nu mi-au fost respectate de către jandarmi drepturile și libertățile mele fundamentale.

– consider că există persoane din cadrul Jandarmeriei Române care se tem de persoane cinstite și integre ca mine, care știu că prin filmările realizate am putea prezenta opiniei publice abuzurile acestei instituții și încălcarea drepturilor constituționale ale cetățenilor.
Consider că îndepărtarea mea din zona Pieții Unirii din Iași la data de 9 mai 2019 a fost tocmai din această cauză și a unor motive pe care am să le prezint mai jos.

– consider că nicio persoană nu trebuie să fie deasupra legii, cu alte cuvinte nici angajații instituției Jandarmeriei Române care ar trebui să răspundă pentru faptele comise în legătură cu executarea sarcinilor de serviciu.

– nu mi s-a adus la cunoștință din partea Jandarmilor nicio încălcare de lege de către mine pe tot timpul cât am fost în zona Pieții Unirii Iași, jandarmii îmbrăcați în uniformă și în civil, refuzând constant să se legitimeze atât verbal, cât și prin prezentarea legitimației de serviciu, aceștia nerespectând Legea nr. 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române și nici motivul pentru care s-au comis acte de violență asupra mea sau vreun alt motiv pentru care am fost îndepărtat prin acte comise cu violență asupra mea din Piața Unirii Iași.

-nu mi s-a solicitat absolut niciodată cartea de identitate pe toată perioada cât am fost în Piața Unirii din Iași dar ca să nu fie nicio problemă în privința identității mele, am scos cartea de identitate și am prezentat-o în mod public, inclusiv în fața camerei de filmat.

– nu se poate invoca ca scuză depărtarea mea din Piața Unirii din Iași de către jandarmi sub motivul protecției integrității mele atât timp cât eu am fost cel agresat de către jandarmi iar eu nu am comis nicio ilegalitate și nici nu am fost amenințat cu acte de violență de vreo altă persoană din zona Pieții Unirii, așa cum și eu de altfel nu am amenințat absolut nicio persoană și nici nu am comis altă ilegalitate și afirm în mod responsabil că toate aceste lucruri le pot proba cu filmările live realizate de către mine a evenimentelor din Piața Unirii Iași.
Am scris filmări întrucât la un moment dat probabil din cauza conexiunii slabe la internet prima filmare Live s-a întrerupt involuntar de decizia mea, dar am repornit a doua filmare Live în câteva minute.

– este regretabil că persoane din rândul Jandarmeriei Române, și nu numai, mint la adresa mea, este regretabil că persoane fără norme morale mă amenință cu diverse acte de violență sau cu moartea în mediul online. este regretabil că îmi adresează injurii sau mint cu bună știință la adresa mea. Să le fie rușine.

– atitudinea mea este una constantă de-a lungul timpului în privința respectării legilor țării de către toți cetățenii țării. eu de-a lungul timpului luând apărarea verbală și scrisă pentru unii cetățeni atunci când am avut convingerea că au fost victimele unor infracțiuni comise de către polițiști, jandarmi sau polițiști locali, dar la fel atunci când am avut convingerea am luat apărarea și unor polițiști, jandarmi și polițiști locali, exprimându-mi dezaprobarea față de cetățenii care îi acuzau în opinia mea pe nedrept sau erau autori ai unor infracțiuni sau alte fapte reprobabile comise asupra acestora;

– afirm din nou cu toată seriozitatea și responsabilitatea că am venit singur la acest eveniment și nu am făcut parte din niciun grup, nu m-am raliat la niciun grup, nu am scandat lozinci, nu am fost violent, nu am consumat băuturi alcoolice înainte de a participa la acest eveniment, nu consum băuturi alcoolice absolut deloc de peste zece ani de zile, nu am consumat droguri etc, vorbirea mea a fost una coerentă și inteligibilă, redându-mi opiniile și convingerile în cadrul unei creații videografice, filmând cadre generale sau interviuri, precum și acțiunile jandarmilor, vorbind cu mai multe persoane, din toate grupurile și în diferite locuri din zona Pieții Unirii Iași.

– respect drepturile constituționale ale tuturor, susțin pluripartidismul politic și toate valorile constituționale, filmez chiar și evenimentele publice ale PSD și ale oricăror formațiuni politice, absolut benevol, atunci când starea sănătății îmi permite, ca mijloc de socializare, iar când filmez îmi exprim propriile mele opinii și convingeri, ca un comentariu, considerându-le evenimente de interes general care trebuie redate comunității, așa cum am filmat și în data de 5 mai 2019 mitingul PSD Vaslui, filmări segmentate care împreună totalizează zeci de mii de vizualizări în mediul online, nu am absolut nicio problemă de a mă fotografia cu absolut oricine sau de a filma oricare alte evenimente publice, diversitatea filmărilor realizate de mine fiind o dovadă a adevărurilor spuse de mine și nu înțeleg de ce jandarmii prezenți la Iași, în data de 9 mai 2019, în Piața Unirii Iași, m-au agresat și nu mi-au dat absolut nicio explicație asupra comportamentului lor reprobabil față de mine.

– în dimineața zilei de 9 mai 2019 am filmat în Vaslui evenimentele dedicate acestei zile, eveniment public la care am participat iar filmarea poate fi vizionată accesând acest link: https://www.facebook.com/1636574569904255/videos/1695315443905572/
La Vaslui nu am fost bătut încă de către jandarmi.

-sunt suferind de un reumatism sever spondilită anchilozantă de peste 10 ani, iau tratament, am dureri osteorticulare cronice, adesea în pusee de anchiloză și inflamatorii, astfel încât nici nu mă pot deplasa uneori decât ajutat și stau la pat în asemenea momente, fac tratament injectabil, perfuzabil și îmi iau tratamentul medicamentos etc, sunt mai sensibil la lovituri și traumatisme fizice, am dureri cronice din cauza spondilitei anchilozante inclusiv în zonele intercostale, unde între vertebre așa cum mi-au zis medicii sunt pusee inflamatorii legate de boala de bază spondilită anchilozantă, zonă intercostală unde am fost lovit de jandarmi în data de 9 mai 2019, am dureri constante cronice și în alte parți ale corpului, iau tratament și pentru anumite afecțiuni emoționale, am probleme cu vedere fiind diagnosticat cu uveită, o afecțiune a ochilor din cauza spondilitei anchilozante, dar asta nu anulează cu nimic suferințele generate de agresiunile fizice din partea jandarmilor comise asupra mea la data de 9 mai 2019, iar eu consider că o anumită afecțiune nu trebuie să fie un criteriu de încălcarea a drepturilor constituționale și legale ale unor persoane din partea Jandarmeriei Române.

– cei care au comis, comit sau vor comite abuzuri contra intereselor legitime ale persoanelor sau alte infracțiuni din rândul jandarmilor să rețină că există legi în România.

– consider că în data de 9 mai 2019 drepturile și libertățile constituționale ale mai multor persoane au fost încălcate de către mai mulți jandarmi.

– consider că Jandarmeria Română reprezintă un pericol la siguranța națională având în vedere încălcările frecvente ale drepturilor omului din partea multor lucrători și că aceasta instituție acționează la ordin și în scop politic, ca sistem de terorizare și intimidare a populației, lucrătorii angajați acceptând să execute ordinele ilegale ale unor șefi care vin pe linie politică în sensul celor descrise, dând o aparență de legalitate unor sarcini de serviciu îndeplinite abuziv și cu încălcarea legilor țării și a drepturilor constituționale ale cetățenilor.

– am cunoscut de-a lungul vremii jandarmi care au respectat și respectă legile țării.

– consider că mulți dintre jandarmi ar trebui nu numai dați afară din cadrul Jandarmerie dar și arestați întrucât aceștia sunt un pericol real public la siguranța cetățenilor, acționând ilegal și cu încălcarea legilor în timpul serviciului lor, prin comportamentul lor abuziv și agresiv, iar lăsarea lor în libertate generează un sentiment de insecuritate în rândul cetățenilor onești care își exercită drepturile constituționale.

– sunt profund descurajat de faptele reprobabile ale Jandarmeriei și îi înțeleg acum mult mai bine pe românii cinstiți care au suferit abuzuri, bătăi, gazarea cu substanțe chimice, din partea Jandarmeriei Române și îi asigur pe acești români că voi lua atitudine pentru promovarea și respectarea drepturilor constituționale.

-consider că ceea ce am pățit în data de 9 mai 2019 în Piața Uniri din Iași este și ca urmare a faptului că în repetate rânduri am prezentat opiniei publice aspecte publice din dosare de contraspionaj dinainte de 1989 privind racolarea de servicii secrete ruse a unor cetățeni civili și militari români care au efectuat acte de spionaj pe teritoriul României, dar și exprimarea opiniei și convingerii în repetate rânduri că și în prezent Rusia desfășoară acte de spionaj pe teritoriul țării, că are agenți recrutați români, atât din domeniul civil politic dar și militar în România, care acționează pentru sabotarea și subminarea statului de drept, subminare economică, politică și a capacităţii de apărare a statului, efectuează acte de aservire faţă de Rusia, desfășoară activităţi ostile împotriva securităţii naţionale, inclusiv de influențare a politicii interne și externe, în favoarea Rusiei, cu scopul de a suprima drepturile constituționale, unitatea, suveranitatea și independenţa statului și care să conducă chiar la dezintegrarea teritorială a statului român conform unei hărți date de Putin lui Dodon.
Pentru aceste considerente mai sus expuse agenții recrutați de Rusia în România consider că vor să îmi suprime drepturile constituționale, libertatea și viața, acționând direct sau prin intermediari pentru a comite aceste lucruri asupra mea.

– consider că am respectat deplin legile țării în data de 9 Mai 2019, consider că îmi iubesc Patria și o voi servi cu aceeași dragoste pe care am declarat-o cu ocazia depunerii Jurământului Militar în urmă cu peste 20 de ani cu prețul vieții și până la sfârșitul vieții.

Le mulțumesc cetățenilor cinstiți și onești care mi-au scris, care m-au încurajat și apreciat pentru obiectivitatea și integritatea mea și care au înțeles abuzurile Jandarmeriei comise cu violență asupra mea, exprimându-și dezaprobarea față de jandarmi.

– Un OM al Societății Civile, Rusu Jenică

Comentarii Facebook

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*