Articole din presă

„Daca-ti place ceea ce faci, atunci vei avea succes.” Albert Schweitzer


Iaşul şi Vasluiul, promovate de o familie din Dumeşti  – Sursa: Ziarul Evenimentul – Regional al Moldovei 

Teodora in timpul filmarii

Doi vasluieni, tată şi fiică, împart pasiunea pentru film şi fotografie * ei participă gratuit la diferite evenimente pe care le prezintă ulterior publicului * scopul acţiunilor este de a promova lucrurile pozitive

Teodora Rusu, elevă în clasa a X-a la Colegiul „Costache Negruzzi” Iaşi, şi tatăl ei, Jenică Rusu, au lansat, în urmă cu doi ani, un proiect caritabil. Din pasiune pentru film şi fotografie ei imortalizează diferite evenimente, pe care le redau publicului. Nu cer bani, nu au făcut o afacere din pasiunea lor, ci îşi doresc doar să promoveze lucrurile frumoase din Regiunea de Nord-Est.

Povestea a început cu dorinţa Teodorei, pe atunci elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială „Mareşal Constantin Prezan” din Dumeşti, de a promova comuna. Şi-a deschis o pagină pe Facebook şi posta fotografii, apoi filmuleţe şi imagini de la diferite evenimente locale. În timp, proiectul a crescut, mai ales după ce Teodora a ajuns elevă la Colegiul „Costache Negruzzi” Iaşi. Au apărut colaborări pe evenimente, a participat la campaniile Oamenii Timpului şi s-a bucurat de aprecieri.„Noi nu suntem o televiziune, am folosit termenul de «TvDumeşti» doar pentru a evidenţia filmările. Numele a fost ideea fiicei mele”, a povestit Jenică Rusu.
Doi Oameni Adevarati

Prin ceea ce fac, cei doi pasionaţi ajută la promovarea comunei Dumeşti şi a municipiilor Vaslui şi Iaşi. Au un colaborator foarte bun, pe prof. Dumitru Busuioc, fost elev al Colegiului „Costache Negruzzi” şi director al Şcolii nr 5 „Ştefan Cel Mare”, pasionat de fotografie şi filme.
Anca POPESCU

„Când avem sănătate, timp liber şi bani de transport mergem şi filmăm cu bucurie. Prioritate au acţiunile sociale, apoi cele spirituale, şcolare publice, sportive” – Jenică Rusu  

Sursa: Ziarul Evenimentul – Regional al Moldovei     http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/moldova/iasul-si-vasluiul-promovate-de-o-familie-din-dumesti–217256235.html


Concurs de poezie în memoria maresalului Constantin Prezan – Sursa: ziarul Vremea Nouă

Concurs poezieGENEROZITATE… Gest demn de toatã lauda al unei familii din comuna Dumesti. Jenicã Rusu, alãturi de fiica sa, Teo, organizeazã un Concurs National de Poezie “În amintirea Maresalului Constantin Prezan”. Câstigãtorul sau câstigãtoarea va primi ca premiu suma de 100 lei, bani strânsi de Teo din propria sa alocatie.

Prim ministrul Dacian CiolosCei doi nu se aflã la primul gest de acest fel, luna trecutã au luat exemplul premierului Dacian Ciolos si au adunat deseuri menajere la intrarea în comunã. De asemenea, cei doi sunt cunoscuti prin filmãrile pe care le fac pro bono la evenimente publice din Vaslui, pentru a promova judetul. Pânã acum au peste 3000 (n.n. 1000) de videoclipuri filmate si încãrcate pe contul de YouTube TV Dumesti.

“Concursul este organizat pentru a ne aminti de eroii neamului si a tine vie astfel flacãra iubirii de tarã, fapt pentru care ne-am gândit sã organizãm pentru al doilea an consecutiv acest concurs de poezie privind viata maresalului Constantin Prezan. Ca de obicei, din proprii bani ai familiei noastre, vom oferi cîstigãtorului /cîstigãtoarei ce va fi desemnat/ã de Teo suma de 100 lei. În cazul în care cîstigãtorul/cîstigãtoarea va fi din alt judet decât judetul Vaslui banii vor fi trimisi prin depunere în cont bancar. Facem precizarea cã banii provin din alocatia fiicei noastre, Teo, pusi deoparte în mod special pentru acest eveniment. Nu am primit, nu primim si nu vom primi absolut nici un leu pentru organizarea acestui concurs de la absolut nicio persoanã. La concurs poate participa orice persoanã. Rugãm ca poeziile sã le postati/trimite pe evenimentul creat în acest sens sau în privat pe adresa de facebook TvDumesti”, a anuntat Jenicã Rusu pe pagina sa de Facebook. Data limitã pânã la care doritorii pot trimite poezii este de 26 august, întrucât pe 27 august va fi comemoratã trecerea în nefiintã a maresalului Constantin Prezan.

http://www.vremeanoua.ro/concurs-de-poezie-in-memoria-maresalului-constantin-prezan


Denisa Dura este câstigãtoarea concursului „În amintirea Maresalului Constantin Prezan”

denisaPREMIU… Organizatorii Concursului National de Poezie “În amintirea Maresalului Constantin Prezan” au ales câstigãtorul acestei editii. Este vorba de Denisa Dura, în vârstã de doar 14 ani. Tânãra este elevã a Scolii Gimnaziale “Constantin Prezan” si, spune ea, îsi doreste sã continue pe aceastã linie. “Sunt pasionatã de tot ceea ce face parte din domeniul “artistic”. Scriu poezii din clasa a V-a, mai mult pentru scoalã, am participat si anul trecut la acest concurs, nu pentru bani, ci pentru ca sã am amintire si sã stiu cã am participat si eu la asa ceva… Nu mã asteptam sã câstig, pentru cã nu mi se pare cã am facut cine stie ce. Am scris poezia într-un timp foarte scurt, cred cã aproape o orã”, mãrturiseste Denisa.

Dacã la început, premiul anuntat era în valoarea de 100 lei, între timp, acesta a crescut pânã la suma de 300 lei. “Banii oferiti de noi, cei 100 lei, îi vom înmâna personal, dat fiind faptul cã fata este din sat cu noi. Celorlalti doi cetãteni deosebiti, e vorba de domnul Valeriu Caragatã din Vaslui si domnul Avãdanei Teodor, un domn plecat de pe meleagurile dumestene, care si-a fãcut un nume în domeniul constructiei, prin muncã asiduã, în special în partea de Vest a tãrii, care au promis încã 100 de lei, le vom trimite pagina Facebook a fetei, pentru a intra în legãturã cu ea si a stabili concret modalitatea de a-i înmâna suma de bani promisã public de domniile lor. Facem aceasta întrucât noi nu ne ocupãm cu colectarea de bani de la absolut nimeni. Multumim tuturor celor care au scris o poezie. Apreciem intentia, creativitatea, noutatea si dorinta de a sustine activitãtile ce evocã ostasii tãrii care s-au jertfit de-a lungul timpului pentru apãrarea patriei noastre. Dacã am fi avut posibilitãti financiare mai mari, am fi acordat tuturor premii, dar momentan ne limitãm la ceea ce avem”, a transmis Rusu Jenicã, cel care, alãturi de fiica sa, a organizat concursul.

 http://www.vremeanoua.ro/denisa-dura-este-castigatoarea-concursului-%E2%80%9Ein-amintirea-maresalului-constantin-prezan%E2%80%9D


Play-list video cu MULŢUMIRI PUBLICE  🙂


Alături de domnul Daniel Olteanu – Prefectul Judeţului Vaslui

DSC_1685În urma unei invitatii adresate de domnul prefect Daniel Olteanu am avut onoarea unei întâlniri personale la sediul Prefecturii Judeţului Vaslui cu domnia sa.
Aşa cum am mai scris pe pagina facebook TvDumesti, până la data acestei întâlniri, remarcasem, cu ocazia prezenţei dumnealui la activităţile publice, calităţi umane deosebite care îl recomandă cu succes în această funcţie a înalţilor funcţionari publici, de exercitare a autorităţii publice, în calitate de reprezentant al Guvernului României în teritoriu, atât în Vaslui cât şi în orice alt judeţ, dar am şi ferma convingere că poate fi şi un bun ambasador din partea României, cât şi o persoană bine pregătită în şi de a ocupa cu succes orice altă funcţie publică având în vedere calităţile care îl definesc atât ca OM cât şi cele ce ţin de formarea profesională.
Teo alaturi de domnul prefect Daniel Olteanu

Acum că am avut această întâlnire pot afirma cu tărie şi certitudine că domnul prefect Daniel Olteanu este un om al principiilor privind legalitatea oricărui act instituţional şi personal, eficienţa muncii în funcţia de prefect, responsabilitatea umană şi instituţională , imparţialitatea acţiunilor personale şi profesionale, obiectivitatea deciziilor şi a orientării către om.
Voi reaminti pentru început ce am remarcat la domnia sa înainte de această plăcută invitaţie cât şi după aceasta.
În diversele ocazii, unde l-am văzut în public pe domnul prefect Daniel Olteanu, la festivităţile civile şi militare publice, ce s-au desfăşurat în oraşul Vaslui prezenţa sa mi-a lăsat convingerea unui OM cu mult bun simt, atent, cinstit, înţelept, imparţial, educat, la locul lui, un om necesar în această funcţie pentru Vaslui, care înţelege lucrurile cum stau în judeţul Vaslui mai mult decât cred unii şi alţii.

DSCN0226

Am remarcat profundul respect al domniei sale faţă de valorile naţionale, faţă de Imnul Naţional, faţă de Armata Română, faţă de Steagul de lupta, faţă de veterani, faţă de cetăţenii oraşului, oprindu-se pentru a asculta, a strânge cu prietenie o mână întinsă, a oferi o vorbă bună.

La orice festivitate este însoţit de doamna/domnişoara Mihaela Grãdinaru în calitate de purtãtor de cuvânt al prefectului la care am observat aceleaşiprincipii de viaţă, aceeaşi seriozitate potrivit responsabilităţii funcţiei şi o frumuseţe exterioară şi lăuntrică aparte, vârsta şi idealurile frumoase din suflet citindu-se liber pe chip şi în purtare.

DSC_1681

Cu ocazia acestei întâlniri convingerile personale enumerate mai sus s-au întărit.
Domnul prefect Daniel Olteanu este o persoană care ştie să acorde preţuirea cuvenită unei persoane. Manifestă respect şi interes personal faţă de alţii, concentrându-se în discuţii asupra ceea ce spune interlocuitorul, ascultând cu atenţie fiecare cuvânt. Şi foarte interesant, consideră dorinţele cetăţenilor Vasluiului, responsabilitate personală pentru dumnealui, bineînţeles în limita atribuţiilor conferite de lege.
Este şi sociabil şi aşa cum am remarcat cu ocazia primirii in cadrul concursului de carte, pe care bineînţeles numai un om al cărţii îl putea avea, este un om creativ, cu scopul sincer al promovării înţelegerii între oameni,reflectând corect în societate şi întâlnirile personale importanţa funcţiei publice de prefect.
Manifestă discernământ în deciziile pe care le ia, fiind determinat de motivaţii, scopuri şi mijloace frumoase, corecte, nobile şi bazate pe dorinţa împlinirii interesului naţional şi al legii. Manifestă entuziasm în discuţii când îşi prezintă ideile de progres pentru cetăţeni. Onest. Sincer.
Iubitor de ţară, iubitor de oameni, iubitor de adevăr.
Anticipam prezenţa doamnei/domnişoarei purtător de cuvânt al prefectului judeţului Mihaela Grădinaru şi aşa a fost. Ne-a întâmpinat cu zâmbetul pe chip, plăcut şi frumos. Atitudinea dumneaei vorbeşte despre responsabilitatea publică ce şi-a însuşit-o sau mai degrabă pe care cred că deja o avea formată ca principiu de viaţă, odată cu numirea sa în această funcţie. Atentă la chipul şi trăsăturile persoanei cu care vorbeşte. Privire ageră. Sigură pe ea în exprimare. Ochi mari, strălucitori, profunzi. Hainele curate şi ordonate. Respect deosebit faţă de domnul prefect şi relaţionare frumoasă faţă de colegi şi invitaţi. Are iniţiativa personală în dialog.
DSCN9979

În semn de consideraţie din partea familiei noastre am oferit şi noi cu mult drag pentru copiii domniei sale două cărţi: „Un ghid de conversaţie vizual român-francez” şi „Un ghid de conversaţie vizual român-german”alături un un buchet de trandafiri albi doamnei Mihaela Grădinaru purtătorul de cuvânt al prefectului judeţului Vaslui.
Am primit cadourile, în cărţi cu mult drag, alături de plăcute strângeri de mână si urări de bine în privinţa continuării activităţii de promovare pozitivă a Vasluiului.
Convingerea noastră este că Instituţia Prefectului, reprezentată de domnul prefect al judeţului Vaslui, domnul Daniel Olteanu, merită şi trebuie susţinută, de către noi cetăţenii judeţului Vaslui, acest lucru, considerând a fi atât o datorie cetăţenească cât şi un privilegiu, o onoare şi o cinste, calităţi pe care la rândul dumnealui domnul prefect Daniel Olteanu le reflectă în viaţă sa, deplin.
Am plecat de la această întâlnire cu sentimentul câştigării unor cărţi dar şi al unui bun prieten.
AŞA DA OM! AŞA DA PREFECT! AŞA DA REPREZENTANT AL AUTORITĂŢII STATULUI ROMÂN ÎN TERITORIU!


doi-oameniMândru de prefectul nostru domnul jurist Isabel Bogdan!
Felicitări domnule prefect Isabel Bogdan care astăzi aţi ales cu toată inima să fiţi în mijlocul cetăţenilor acestui judeţ, în două oraşe mari, Vaslui şi Bârlad, la cele două deosebite evenimente dedicate sărbătoririi Zilei Naţionale a României şi această pentru încurajarea şi motivarea oamenilor de a cinsti simbolurile şi valorile naţionale, de a cinsti şi onora Armata României, de a cinsti şi onora înaintaşii noştri care au adus jertfa supremă.
Sunteţi un om responsabil, cu un înalt simţ civic şi patriotic, un adevărat reprezentant al Guvernului în teritoriu, pentru, lângă şi împreună cu oamenii, de care Societatea Civilă este mândră.
Felicitări şi un sincer „La mulţi Ani” pe care îl meritaţi din plin.
Cu consideraţie, un om al Societăţii Civile, Rusu Jenicâ.

Like pe facebook

Comentarii Facebook