Articole din presă

„Daca-ti place ceea ce faci, atunci vei avea succes.” Albert Schweitzer


Iaşul şi Vasluiul, promovate de o familie din Dumeşti  – Sursa: Ziarul Evenimentul – Regional al Moldovei 

Teodora in timpul filmarii

Doi vasluieni, tată şi fiică, împart pasiunea pentru film şi fotografie * ei participă gratuit la diferite evenimente pe care le prezintă ulterior publicului * scopul acţiunilor este de a promova lucrurile pozitive

Teodora Rusu, elevă în clasa a X-a la Colegiul „Costache Negruzzi” Iaşi, şi tatăl ei, Jenică Rusu, au lansat, în urmă cu doi ani, un proiect caritabil. Din pasiune pentru film şi fotografie ei imortalizează diferite evenimente, pe care le redau publicului. Nu cer bani, nu au făcut o afacere din pasiunea lor, ci îşi doresc doar să promoveze lucrurile frumoase din Regiunea de Nord-Est.

Povestea a început cu dorinţa Teodorei, pe atunci elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială „Mareşal Constantin Prezan” din Dumeşti, de a promova comuna. Şi-a deschis o pagină pe Facebook şi posta fotografii, apoi filmuleţe şi imagini de la diferite evenimente locale. În timp, proiectul a crescut, mai ales după ce Teodora a ajuns elevă la Colegiul „Costache Negruzzi” Iaşi. Au apărut colaborări pe evenimente, a participat la campaniile Oamenii Timpului şi s-a bucurat de aprecieri.„Noi nu suntem o televiziune, am folosit termenul de «TvDumeşti» doar pentru a evidenţia filmările. Numele a fost ideea fiicei mele”, a povestit Jenică Rusu.
Doi Oameni Adevarati

Prin ceea ce fac, cei doi pasionaţi ajută la promovarea comunei Dumeşti şi a municipiilor Vaslui şi Iaşi. Au un colaborator foarte bun, pe prof. Dumitru Busuioc, fost elev al Colegiului „Costache Negruzzi” şi director al Şcolii nr 5 „Ştefan Cel Mare”, pasionat de fotografie şi filme.
Anca POPESCU

„Când avem sănătate, timp liber şi bani de transport mergem şi filmăm cu bucurie. Prioritate au acţiunile sociale, apoi cele spirituale, şcolare publice, sportive” – Jenică Rusu  

Sursa: Ziarul Evenimentul – Regional al Moldovei     http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/moldova/iasul-si-vasluiul-promovate-de-o-familie-din-dumesti–217256235.html


Concurs de poezie în memoria maresalului Constantin Prezan – Sursa: ziarul Vremea Nouă

Concurs poezieGENEROZITATE… Gest demn de toatã lauda al unei familii din comuna Dumesti. Jenicã Rusu, alãturi de fiica sa, Teo, organizeazã un Concurs National de Poezie “În amintirea Maresalului Constantin Prezan”. Câstigãtorul sau câstigãtoarea va primi ca premiu suma de 100 lei, bani strânsi de Teo din propria sa alocatie.

Prim ministrul Dacian CiolosCei doi nu se aflã la primul gest de acest fel, luna trecutã au luat exemplul premierului Dacian Ciolos si au adunat deseuri menajere la intrarea în comunã. De asemenea, cei doi sunt cunoscuti prin filmãrile pe care le fac pro bono la evenimente publice din Vaslui, pentru a promova judetul. Pânã acum au peste 3000 (n.n. 1000) de videoclipuri filmate si încãrcate pe contul de YouTube TV Dumesti.

“Concursul este organizat pentru a ne aminti de eroii neamului si a tine vie astfel flacãra iubirii de tarã, fapt pentru care ne-am gândit sã organizãm pentru al doilea an consecutiv acest concurs de poezie privind viata maresalului Constantin Prezan. Ca de obicei, din proprii bani ai familiei noastre, vom oferi cîstigãtorului /cîstigãtoarei ce va fi desemnat/ã de Teo suma de 100 lei. În cazul în care cîstigãtorul/cîstigãtoarea va fi din alt judet decât judetul Vaslui banii vor fi trimisi prin depunere în cont bancar. Facem precizarea cã banii provin din alocatia fiicei noastre, Teo, pusi deoparte în mod special pentru acest eveniment. Nu am primit, nu primim si nu vom primi absolut nici un leu pentru organizarea acestui concurs de la absolut nicio persoanã. La concurs poate participa orice persoanã. Rugãm ca poeziile sã le postati/trimite pe evenimentul creat în acest sens sau în privat pe adresa de facebook TvDumesti”, a anuntat Jenicã Rusu pe pagina sa de Facebook. Data limitã pânã la care doritorii pot trimite poezii este de 26 august, întrucât pe 27 august va fi comemoratã trecerea în nefiintã a maresalului Constantin Prezan.

http://www.vremeanoua.ro/concurs-de-poezie-in-memoria-maresalului-constantin-prezan


Denisa Dura este câstigãtoarea concursului „În amintirea Maresalului Constantin Prezan”

denisaPREMIU… Organizatorii Concursului National de Poezie “În amintirea Maresalului Constantin Prezan” au ales câstigãtorul acestei editii. Este vorba de Denisa Dura, în vârstã de doar 14 ani. Tânãra este elevã a Scolii Gimnaziale “Constantin Prezan” si, spune ea, îsi doreste sã continue pe aceastã linie. “Sunt pasionatã de tot ceea ce face parte din domeniul “artistic”. Scriu poezii din clasa a V-a, mai mult pentru scoalã, am participat si anul trecut la acest concurs, nu pentru bani, ci pentru ca sã am amintire si sã stiu cã am participat si eu la asa ceva… Nu mã asteptam sã câstig, pentru cã nu mi se pare cã am facut cine stie ce. Am scris poezia într-un timp foarte scurt, cred cã aproape o orã”, mãrturiseste Denisa.

Dacã la început, premiul anuntat era în valoarea de 100 lei, între timp, acesta a crescut pânã la suma de 300 lei. “Banii oferiti de noi, cei 100 lei, îi vom înmâna personal, dat fiind faptul cã fata este din sat cu noi. Celorlalti doi cetãteni deosebiti, e vorba de domnul Valeriu Caragatã din Vaslui si domnul Avãdanei Teodor, un domn plecat de pe meleagurile dumestene, care si-a fãcut un nume în domeniul constructiei, prin muncã asiduã, în special în partea de Vest a tãrii, care au promis încã 100 de lei, le vom trimite pagina Facebook a fetei, pentru a intra în legãturã cu ea si a stabili concret modalitatea de a-i înmâna suma de bani promisã public de domniile lor. Facem aceasta întrucât noi nu ne ocupãm cu colectarea de bani de la absolut nimeni. Multumim tuturor celor care au scris o poezie. Apreciem intentia, creativitatea, noutatea si dorinta de a sustine activitãtile ce evocã ostasii tãrii care s-au jertfit de-a lungul timpului pentru apãrarea patriei noastre. Dacã am fi avut posibilitãti financiare mai mari, am fi acordat tuturor premii, dar momentan ne limitãm la ceea ce avem”, a transmis Rusu Jenicã, cel care, alãturi de fiica sa, a organizat concursul.

 http://www.vremeanoua.ro/denisa-dura-este-castigatoarea-concursului-%E2%80%9Ein-amintirea-maresalului-constantin-prezan%E2%80%9D


Play-list video cu MULŢUMIRI PUBLICE  🙂


Like pe facebook

Comentarii Facebook