Articole din presă

„Daca-ti place ceea ce faci, atunci vei avea succes.” Albert Schweitzer


Iaşul şi Vasluiul, promovate de o familie din Dumeşti  – Sursa: Ziarul Evenimentul – Regional al Moldovei 

Teodora in timpul filmarii

Doi vasluieni, tată şi fiică, împart pasiunea pentru film şi fotografie * ei participă gratuit la diferite evenimente pe care le prezintă ulterior publicului * scopul acţiunilor este de a promova lucrurile pozitive

Teodora Rusu, elevă în clasa a X-a la Colegiul „Costache Negruzzi” Iaşi, şi tatăl ei, Jenică Rusu, au lansat, în urmă cu doi ani, un proiect caritabil. Din pasiune pentru film şi fotografie ei imortalizează diferite evenimente, pe care le redau publicului. Nu cer bani, nu au făcut o afacere din pasiunea lor, ci îşi doresc doar să promoveze lucrurile frumoase din Regiunea de Nord-Est.

Povestea a început cu dorinţa Teodorei, pe atunci elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială „Mareşal Constantin Prezan” din Dumeşti, de a promova comuna. Şi-a deschis o pagină pe Facebook şi posta fotografii, apoi filmuleţe şi imagini de la diferite evenimente locale. În timp, proiectul a crescut, mai ales după ce Teodora a ajuns elevă la Colegiul „Costache Negruzzi” Iaşi. Au apărut colaborări pe evenimente, a participat la campaniile Oamenii Timpului şi s-a bucurat de aprecieri.„Noi nu suntem o televiziune, am folosit termenul de «TvDumeşti» doar pentru a evidenţia filmările. Numele a fost ideea fiicei mele”, a povestit Jenică Rusu.
Doi Oameni Adevarati

Prin ceea ce fac, cei doi pasionaţi ajută la promovarea comunei Dumeşti şi a municipiilor Vaslui şi Iaşi. Au un colaborator foarte bun, pe prof. Dumitru Busuioc, fost elev al Colegiului „Costache Negruzzi” şi director al Şcolii nr 5 „Ştefan Cel Mare”, pasionat de fotografie şi filme.
Anca POPESCU

„Când avem sănătate, timp liber şi bani de transport mergem şi filmăm cu bucurie. Prioritate au acţiunile sociale, apoi cele spirituale, şcolare publice, sportive” – Jenică Rusu  

Sursa: Ziarul Evenimentul – Regional al Moldovei     http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/moldova/iasul-si-vasluiul-promovate-de-o-familie-din-dumesti–217256235.html


Concurs de poezie în memoria maresalului Constantin Prezan – Sursa: ziarul Vremea Nouă

Concurs poezieGENEROZITATE… Gest demn de toatã lauda al unei familii din comuna Dumesti. Jenicã Rusu, alãturi de fiica sa, Teo, organizeazã un Concurs National de Poezie “În amintirea Maresalului Constantin Prezan”. Câstigãtorul sau câstigãtoarea va primi ca premiu suma de 100 lei, bani strânsi de Teo din propria sa alocatie.

Prim ministrul Dacian CiolosCei doi nu se aflã la primul gest de acest fel, luna trecutã au luat exemplul premierului Dacian Ciolos si au adunat deseuri menajere la intrarea în comunã. De asemenea, cei doi sunt cunoscuti prin filmãrile pe care le fac pro bono la evenimente publice din Vaslui, pentru a promova judetul. Pânã acum au peste 3000 (n.n. 1000) de videoclipuri filmate si încãrcate pe contul de YouTube TV Dumesti.

“Concursul este organizat pentru a ne aminti de eroii neamului si a tine vie astfel flacãra iubirii de tarã, fapt pentru care ne-am gândit sã organizãm pentru al doilea an consecutiv acest concurs de poezie privind viata maresalului Constantin Prezan. Ca de obicei, din proprii bani ai familiei noastre, vom oferi cîstigãtorului /cîstigãtoarei ce va fi desemnat/ã de Teo suma de 100 lei. În cazul în care cîstigãtorul/cîstigãtoarea va fi din alt judet decât judetul Vaslui banii vor fi trimisi prin depunere în cont bancar. Facem precizarea cã banii provin din alocatia fiicei noastre, Teo, pusi deoparte în mod special pentru acest eveniment. Nu am primit, nu primim si nu vom primi absolut nici un leu pentru organizarea acestui concurs de la absolut nicio persoanã. La concurs poate participa orice persoanã. Rugãm ca poeziile sã le postati/trimite pe evenimentul creat în acest sens sau în privat pe adresa de facebook TvDumesti”, a anuntat Jenicã Rusu pe pagina sa de Facebook. Data limitã pânã la care doritorii pot trimite poezii este de 26 august, întrucât pe 27 august va fi comemoratã trecerea în nefiintã a maresalului Constantin Prezan.

http://www.vremeanoua.ro/concurs-de-poezie-in-memoria-maresalului-constantin-prezan


Denisa Dura este câstigãtoarea concursului „În amintirea Maresalului Constantin Prezan”

denisaPREMIU… Organizatorii Concursului National de Poezie “În amintirea Maresalului Constantin Prezan” au ales câstigãtorul acestei editii. Este vorba de Denisa Dura, în vârstã de doar 14 ani. Tânãra este elevã a Scolii Gimnaziale “Constantin Prezan” si, spune ea, îsi doreste sã continue pe aceastã linie. “Sunt pasionatã de tot ceea ce face parte din domeniul “artistic”. Scriu poezii din clasa a V-a, mai mult pentru scoalã, am participat si anul trecut la acest concurs, nu pentru bani, ci pentru ca sã am amintire si sã stiu cã am participat si eu la asa ceva… Nu mã asteptam sã câstig, pentru cã nu mi se pare cã am facut cine stie ce. Am scris poezia într-un timp foarte scurt, cred cã aproape o orã”, mãrturiseste Denisa.

Dacã la început, premiul anuntat era în valoarea de 100 lei, între timp, acesta a crescut pânã la suma de 300 lei. “Banii oferiti de noi, cei 100 lei, îi vom înmâna personal, dat fiind faptul cã fata este din sat cu noi. Celorlalti doi cetãteni deosebiti, e vorba de domnul Valeriu Caragatã din Vaslui si domnul Avãdanei Teodor, un domn plecat de pe meleagurile dumestene, care si-a fãcut un nume în domeniul constructiei, prin muncã asiduã, în special în partea de Vest a tãrii, care au promis încã 100 de lei, le vom trimite pagina Facebook a fetei, pentru a intra în legãturã cu ea si a stabili concret modalitatea de a-i înmâna suma de bani promisã public de domniile lor. Facem aceasta întrucât noi nu ne ocupãm cu colectarea de bani de la absolut nimeni. Multumim tuturor celor care au scris o poezie. Apreciem intentia, creativitatea, noutatea si dorinta de a sustine activitãtile ce evocã ostasii tãrii care s-au jertfit de-a lungul timpului pentru apãrarea patriei noastre. Dacã am fi avut posibilitãti financiare mai mari, am fi acordat tuturor premii, dar momentan ne limitãm la ceea ce avem”, a transmis Rusu Jenicã, cel care, alãturi de fiica sa, a organizat concursul.

 http://www.vremeanoua.ro/denisa-dura-este-castigatoarea-concursului-%E2%80%9Ein-amintirea-maresalului-constantin-prezan%E2%80%9D


“Nu am salvat viata nimãnui, doar am fãcut ceea ce era corect”

Tânãra care a gãsit un portofel si l-a predat Politiei:

MODESTIE… Gabriela Iulia Codru, eleva de 16 ani de la Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” din Negresti, care a gãsit un portofel si l-a predat Politiei, a fost recompensatã pentru gestul sãu. Aceasta a primit din partea Institutiei Prefectului o diplomã de apreciere, iar din partea societãtii civile, mai exact din partea vasluianului Jenicã Rusu – cunoscut publicului prin filmãrile benevole la evenimentele publice – un premiu în valoare de 100 lei.

Tânãra a povestit pentru ziarul “Vremea nouã” cum a gãsit portofelul, dar si cum a reactionat familia ei când a auzit de fapta sa. “Am vãzut portmoneul lãsat pe bancã. La câtiva metri se afla un domn, l-am întrebat dacã a vãzut unde a plecat doamna ce stãtuse pe acea bancã, dar mi-a rãspuns cã nu, pentru cã de abia ajunsese la masinã si era grãbit sã plece. Totodatã, mi-a spus unde lucreazã, pentru a-l contacta, dacã va trebui sã fie martor sau în caz cã vor apãrea probleme. Am luat portofelul si l-am dus la sediul de Politie din Negresti. Pãrintii mei si prietenul meu au fost primele persoane cãrora le-am spus despre asta. Mi-au spus cã am procedat corect si nu au fost uimiti de fapta mea. Nu prea înteleg de ce unii au fost mirati de gest, mi se par putin exagerate reactiile de laudã si apreciere vis-a-vis de întâmplarea aceasta. Nu am salvat viata nimãnui, doar am fãcut ceea ce era corect”, a declarat Gabriela Iulia Codru. Atitudinea fetei este de apreciat. În ciuda numeroaselor felicitãri, rãmâne o tânãrã modestã, care îsi doreste sã învete si sã intre la Facultatea de Bioinginerie Medicalã, specializarea Balneofiziokinetoterapie din Iasi.

Gabriela Iulia Codru, gest civic responsabil

Jenicã Rusu, intiatorul proiectului “Tv Dumesti”, a premiat-o pe Iulia pentru fapta sa. “O felicitãm din inimã pentru acest demers de exemplu civic, responsabil, care îi face cinste atât ei si pãrintilor, Scolii Gimnaziale „Maresal Constantin Prezan” Dumesti, unde a învãtat si actualei unitãti de învãtãmânt unde frecventeazã cursurile liceale, Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” din Negresti, cât si colectivitãtii dumestene si, bineînteles, judetului Vaslui. Gabriela Iulia Codru ne-a transmis cã nu a predat acest portofel pentru a primi ceva în schimb, fãcând acest gest din constiintã. Din partea Societãtii Civile, ca un act de apreciere fatã de acest gest responsabil, am hotãrât „premierea” domnisoarei Gabriela-Iulia Codru cu suma de 100 (o sutã) de lei, lucru pe care îl vom realiza în cursul acestei sãptãmâni, considerând cã astfel putem încuraja spiritul civic în rândul adolescentilor”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

http://www.vremeanoua.ro/nu-am-salvat-viata-nimanui-doar-am-facut-ceea-ce-era-corect


“Spuneti NU legilor modificãrii legii Justitiei sau spuneti adio unui nou mandat”

 

ATITUDINE…Intentie este, solidaritate, însã, lipseste. Cam asa poate fi rezumatã actiunea celor câtiva vasluieni care au protestat duminicã si ieri seara în Piata Civicã împotriva modificãrii legilor Justitiei. Majoritatea locuitorilor din Vaslui rãmân, însã, impasibili la initiativa concitadinilor sãi sau a celor din Iasi ori Bucuresti. Fãrã a se lãsa influentati de lipsa de reactie a acestora, protestatarii din Vaslui au notificat primãria cã, între orele 16:00-19:00, vor avea loc adunãri publice în fiecare zi la statuia lui Stefan cel Mare. “În functie de votul pe care îl vor da cele douã senatoare (n.r. Gabriela Cretu si Doina Silistru) si senatorul (n.r. Ion Hadârcã) PSDÂALDE, asa vom trãi în viitorii ani. Stau si mã întreb: sunt reprezentati cu adevãrat oamenii si doleantele lor? Vreti sã facem un sondaj pe stradã si sã vedem câti oameni îsi doresc hotie din bugetul de stat?”, întreabã George Silvestrovici, unul dintre initiatorii protestului din Vaslui.

“În seara asta (n.r. duminicã, 17 decembrie) au fost liceeni care vor un viitor aici, pensionari care protesteazã pentru copii lor. Copii pe care îi vor sã aibã sanse la o viatã onorabilã acasã, nu în exil, acolo unde au fost trimisi ca si regele Mihai, de comunisti. Chiar dacã azi se numesc altfel, sunt aceiasi, vor sa dispunã de resursele statului dupã bunul lor plac, nu în interesul tãrii. Au fost si tineri profesionisti, profesori, ingineri, medici, economisti, informaticieni. Am fost putini, da, dar la insistenta politicienilor vom fi tot mai multi. Suntem constienti cã e o teamã peste tot de repercusiuni, asa cum au spus mai multi trecãtori care ni s-ar fi alãturat, dar ne-am exprimat o îngrijorare în unicul mod pe care îl avem la îndemânã. Pasnic, civilizat”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Ioan Cretu, unul dintre cei care au protestat, duminicã, în Piata Civicã.

Sondaj de opinie: “ar trebui sã cearã scuze Dumitru Buzatu?”

Dincolo de initiativa protestului împotriva modificãrii legii Justitiei, în mediul online a mai apãrut si un sondaj ce îl are în prim-plan pe presedintele Consiliului Judetean, Dumitru Buzatu. “Credeti cã presedintele CJ, profesorul Dumitru Buzatu ar trebui sã îsi cearã iertare de la vasluienii sãtui de coruptie pe care i-a jignit numindu-i <<rãgãlii>> sau ar trebui sã îi jigneascã si în continuare de la balconul Consiliului Judetean?! În spiritul sãrbãtorilor crestinesti din luna decembrie m-am gândit sã îl ajut pe domnul presedinte al Consiliului Judetelui Vaslui, domnul profesor Dumitru Buzatu, sã constientizeze cã este urât sã jignesti si sã îsi cearã iertare public de la balconul Consiliului Judetean Vaslui având în vedere cã pânã acum nu a fãcut-o si nici nu dã semne cã ar dori sã o facã. Ar fi frumos, domnule profesor Dumitru Buzatu, sã vã cereti iertare. Ati spus la deschiderea festivalului de datini „Sã fim mai buni”. Începeti dumneavoastrã sã fiti mai bun, cerându-vã iertare pentru jignirea adusã”, un om al Societãtii Civile, Rusu Jenicã. Mai curajosi în fata calculatorului, vasluienii au rãspuns: “Sã-si dea chiar demisia!”, “ar fi logic si mai mult de atât, data viitoare ar trebui sã gândeascã de douã ori înainte de a vorbi”, “dacã are o mustrare de constiintã, o sã aflãm. E firesc, totusi, sã-si cearã scuze pentru ce a spus atunci. Domnul Buzatu e încã acolo, plãtit cu sute de milioane din banii rãgãliilor”.

http://www.vremeanoua.ro/spuneti-legilor-modificarii-legii-justitiei-sau-spuneti-adio-unui-nou-mandat

 


 ATITUDINE… Jurnalistul Mãlin Bot îi îndeamnã pe vasluieni sã iasã în stradã. Într-un mesaj video, filmat de vasluianul Jenicã Rusu, acesta le explicã oamenilor din judet de ce ar trebui sã fie revoltati

http://www.vremeanoua.ro/jurnalistul-malin-bot-mesaj-catre-vasluieni-%E2%80%9Csi-voi-faceti-parte-din-tara-si-voi-veti-fi-afectati%E2%80%9D

 


Play-list video cu MULŢUMIRI PUBLICE  🙂


Like pe facebook

Comentarii Facebook