In Memoriam Elisabeta Polihroniade – Vaslui 2017


„Toți putem face lucruri frumoase indiferent de unde venim și indiferent cum suntem”  – director Cătălina Elena Amarandei

Centrul Școlar de Educație Inclusivă “Elisabeta Polihroniade” Vaslui a menținut și în acest an tradiția Concursului Național de Șah ediția a II-a 2017, în memoria marii șahiste a României, Elisabeta Polihroniade.

La eveniment au participat aproximativ o sută de copii.  Concurenții au provenit din următoarele unități școlare:  Colegiului Tehnic „Ion Holban” Iași,  Școala Specială „Emil Gârleanu” Galați,  Centrul Școlar de Educație Inclusivă  Roman,  Şcoala Gimnazială Specială – Centru de Resurse privind Educaţia Incluzivă/Integrată din Cluj-Napoca, Liceul Tehnologic Special „Bivolărie” Suceava, Școala nr. 10 „Mihail Sadoveanu” Vaslui,  Școala nr. 5 „Ștefan Cel Mare” Vaslui, Școala nr. 9 „Vasile Alecsandri” Vaslui,  Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Laza,  Școala „Mihail Sadoveanu” Huși,  Școala  Gimnazială Anastasie Pacu” Huși,  Școala Gimnazială Stănilești Huși, Școala Gimnazială Arsura Huși, Școala Gimnazială Râșești Huși, Școala Gimnazială Pădureni Huși,  Liceul Tehnologic Sf. Ecaterina” Huși,  Liceul „Emil Racoviță” Vaslui,  Liceul Ștefan Procopiu” Vaslui,  Centrul Școlar de Educație Inclusivă Negrești,  Centrul Școlar de Educație Inclusivă “Elisabeta Polihroniade” Vaslui și Palatul Copiilor Vaslui, alături de părinți și profesori însoțitori

Festivitatea a debutat cu ascultarea și intonarea Imnului Național al României după care din partea conducerii unității școlare doamna director Cătălina Elena Amarandei, au fost adresate mulțumiri celor care la început,  în timp, au contribuit la consolidarea activității și viziunii unității școlare organizatoare a evenimentului: prof. Ion Soroceanu, fost director al instituției școlare,   prof. Neculai Buciumaș, prof. Mirela Botrea, prof. Gelu Pădurariu, prof. Florentina Chiribașu si prof. Consuela Pușcașu.

Prof. Doinița Grigore a realizat un remember în cuvinte și imagini a vizitei doamnei  “Elisabeta Polihroniade” în Vaslui, la școala ce îi poartă numele și unele activități desfășurate în acea perioadă.

Reprezentantul Consiliului Județean Vaslui, domnul profesor Valeriu – Gabriel Caragață a transmis: un salut călduros din partea Consiliului Județean Vaslui:

„Dragi iubitori si prieteni ai șahului, mă refer aici la  copii, părinți, profesori, stimate autorități, mă bucură foarte mult prezența în mijlocul dumneavoastră și totodată acest cadru deosebit în care omagiem șahul prin intermediul marei maestre.  Întradevăr dumneeai nu mai este,  dar distinsa maestră practic ne supraveghează prin spiritul său.  Ea și-a dorit întotdeauna ca acest șah, acest sport al minții să aibă o continuitate, să ofere copiilor, să ofere tuturor ce îndrăgesc acest sport, posibilitatea de a avea o înțelegere mai bună asupra societății, asupra felului de a fi. Important este să știi dar important este să și fii –  spunea cineva, și mi-a plăcut această idee pecare am preluat-o și v-o transmit și dumneavoastră. Mă bucură ceea ce văd aici, mulți copii, mulți mulți profesori, mulți părinți, oameni care iubesc șahul și prin munca dumneavoastră asigurați această continuitate despre care vorbeam anterior. Mă bucură enorm pentru  munca dumneavoastră pe care o desfășurați și an de an sunteți constanți în acest eveniment cu atât mai mult că maestra, distinsa maestră, marea maestră, Elisabeta Polihroniade și-a dorit acest lucru. Dați-mi voie să îmi manifest aprecierile, respectul și prețuirea mea pentru tot ceea ce faceți, pentru munca deosebită. pentru interesul arătat de a fi prezenți, de a învăța copiii șah, ca ei să îmbrățișeze acest sport.”

Invitatul de onoare al evenimentului  domnul Emil Dãnut Gabãr, presedintele ACS „Elisabeta Polihroniade” din Bucureşti cu înaltă considerație, în cuvinte și versuri, a prezentat-o pe cea care a fost maestră și personalitate a șahului românesc dar  și o bună prietenă,  Elisabeta Polihroniade.

Centrul Școlar de Educație Inclusivă “Elisabeta Polihroniade” Vaslui a desfășurat activitatea având susținerea Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională, Consiliului Județean,  Primăriei Vaslui, Direcției de Tineret și Sport Vaslui, Asociațiației  Județene de Șah reprezentată de președintele Asociației domnul Constantin Grosu, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui  precum și a numeroși sponsori din Vaslui și nu numai care au sprijinit evenimentul.

Activitățile desfășurate în această ocazie pot fi vizionate și video accesând link-urile de mai jos:

Festivitate deschidere „In Memoriam Elisabeta Polihroniade” – Ediția a II-a Vaslui 2017


Festivitate Premiere – „In Memoriam Elisabeta Polihroniade” – Ediția a II-a Vaslui 2017


Camera 1 Concurs Șah – In Memoriam Elisabeta Polihroniade – Vaslui 2017


Camera 2 – Concurs șah – In Memoriam Elisabeta Polihroniade – Vaslui 2017


 

Această pagină urmează a fi reactualizată continuu cu noi imagini video de la eveniment. Mai multe fotografii de la eveniment puteți găsi pe pagina facebook TvDumesti la secțiunea albume.  Filmările și fotografiile realizate de noi absolut benevol  le considerăm comoara publică a țării noastre fapt pentru care permitem absolut tuturor descărcarea și reîncărcarea în nume propriu,  oriunde, de către oricine, atât timp cât această activitate este prezentată în sens pozitiv.

Comentarii Facebook