În Vaslui se asfaltează drumurile doar dacă cetățenii ies la proteste

Zilele acestea am demarat campania publică civică „BUZATU știe?!”  în care am prezentat atât opiniei publice vasluiene dar și la București  situația dramatică a drumurilor din județul Vaslui față de care nu l-am auzit niciodată pe președintele Consiliului județean Vaslui profesorul Dumitru Buzatu  să vorbească despre ele și nici nu l-am văzut să fie prezent în aceste locuri.

Nu am găsit cu el nicio fotografie plin de noroi ca un  semn că știe situațiile, că ar înțelege pe cetățenii județului Vaslui sau să fi fost prezent vreodată în astfel de locuri. 

Dar de fapt am expus ce sute, poate  mii de cetățeni ai județului Vaslui, mi-au scris mie  de mai mulți ani.  În permanență ca OM al Societății Civile prin mijloace specifice  am căutat să temperez astfel de manifestări știind că pot excela dar evident că sunt situații în care indignarea populației nu mai poate fi oprită dacă nu se oferă o soluție viabilă.


Am intitulat acest articol „În Vaslui se asfaltează drumurile doar dacă cetățenii ies la proteste” pentru că asta rezultă din tot ce s-a întâmplat pe data de 8 ianuarie 2018. 

„Peste 200 de persoane din comunele vasluiene Tăcuta şi Codăeşti au protestat, astăzi, nemulţumite de starea drumului judeţean 247 care face legătura între cele două localităţi,  astfel că „Prefectul judeţului Vaslui, Eduard Popica, a dat asigurări ca în vara acestui an, drumul va fi asfaltat”.

”Oamenii susţin că dacă până la primavară nu vor avea condiţii de trafic decente, vor urca în utilajele agricole din curţi şi vor merge la Vaslui, pentru a protesta în centrul oraşului”

Toate acestea sunt scrise pe pagina web Radio Iași unde puteți asculta și audio.


Un cetățean al comunei unde s-a organizat protestul  mi-a transmis următorul mesaj:

„Da Domnule Jenică.
Circulam pe un drum judetean inpracticabil. Nu avem cuvinte să-l putem descrie.  Ne.a ajuns cutitul la os. De ani de zile promisiuni peste promisiuni ca se va face ceva și pentru acest drum județean. După cum se vede am ajuns în 2018 și dăm din ce în ce mai rău.
Văzându-ne în situația în  care suntem noi consătenii din aceste comune am ieșit în stradă .. că doar așa ne va băga și pe noi cineva în seamă.
Nu știu dacă ați văzut acum câteva zile în urmă, în craterele de pe acest drum județean lumea a ieșit cu undițele să pescuiască.”


Eu voi rămâne același. Nu mă delimitez de niciun cuvânt pozitiv scris la adresa cuiva vreodată și nici de vreun cuvânt  prin care am căutat să motivez la ceva bun pe altcineva vreodată. Consider că toți avem și părți bune și mai puțin bune. 

Personal am ajuns la concluzia că președintele Consiliului Județean Vaslui profesorul Dumitru Buzatu este posibil să știe dar la fel de posibil este să nu știe ce situații se află în județul Vaslui. Și nu numai despre drumuri ci și despre necesitatea unui Cămin de Bătrâni la Bârlad, necesitatea redeschiderii Spitalului din Negrești și multe altele care vor urma cu siguranță dacă voi înțelege că el nu le știe. Mă voi întâlni în curând cu dumnealui și am să vă spun ce atitudinea are, dacă știe ceva despre situația reală a județului Vaslui și ce planuri concrete are. Vă puteți încrede deplin în sinceritatea, cinstea și integritatea mea. 


Imagini de la protestul care a determinat promisiuni din partea prefectului județului Vaslui că se va asfalta drumul.  Totuși dacă ar ieși la proteste întreg județul Vaslui s-ar asfalta toate drumurile?! Aceasta să fie soluția la rezolvarea unor situații critice? Nu ar trebui găsite soluții viabile până a se ajunge în asemenea situații?!

Protest inetit in Rediu Galian

Posted by Iulian Andrei Zaharia on 8 Ianuarie 2018

Drumul județean 247 din județul Vaslui a fost plin astăzi de prezența a peste 200 de protestari și zeci de autovehicule fapt ce a determinat o reacție uimitoare pentru județeul Vaslui.


 

Comentarii Facebook

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*