Numai un primar ca inginerul Vasile Pavăl putea organiza un așa frumos eveniment

În noaptea de Revelion 2017/2018 am avut privilegiul și bucuria  să particip la cel mai frumos Revelion petrecut până acum, în Piața Civică din Vaslui  alături de cetățenii orașului Vaslui unde aproximez că s-au strâns cel puțin 10.000 de persoane la punctul maxim al apropierii orei 00:00, la trecerea dintre ani.

 Am rămas plăcut impresionat cum miile de vasluieni prezenți s-au bucurat de artiștii locali, apreciind prestanța artistică a tuturor celor care au urcat pe scenă, fie pe cei care au interpretat în prima parte a spectacolului, fie pe ceilalți care au interpretat în a doua parte și mă refer la artiștii noștri, vasluieni, interpreți de muzică populară.

Am pus titlul acestui articol ”Numai un primar ca inginerul Vasile Pavăl putea organiza un așa frumos eveniment” nu pentru a-l lăuda ca urmare a faptului că primarul municipiului Vaslui inginerul Vasile Pavăl  mi-a dat ceva vreodată ci pentru a-l încuraja să continue această „tradiție” de promovare a valorilor noastre locale care tare ciudat sunt mai mult apreciați, îndrăgiți și iubiți la superlativ oriunde participă în țară sau străinătate reprezentând județul Vaslui așa cum se cuvine.

Precizez a nu știu câta oară că nu am făcut parte absolut niciodată din vreun partid politic, nu fac parte și nici nu voi face parte iar primarul Vasluiului, inginerul Vasile Pavăl nu mi-a dat absolut nimic niciodată. Uneori am aflat că este chiar supărat pe mine că mai am și alte puncte de vedere publice și în afara celor care le apreciază. Așa mi-au zis apropiații lui. Cineva chiar m-a sunat odată supărat că de ce am scris că îl împrumut pe primar cu 200 de lei dacă nu are să dea pentru un caz umanitar al unei fete accidentate la orele de pregătire sportivă și care trebuia să facă o operație.


Am ales acest titlu pentru că primarul municipiului Vaslui inginerul Vasile Pavăl chiar a fost inspirat să aleagă aceste tinere valori, formate în școala muzicală vasluiană din care unii / unele cu premii speciale și  locul I primite la mari festivaluri din țară și străinătate care să încânte auditoriul. Iar prestația muzicală a renumitului interpret de muzică populară George Forcos Palade și a binecunoscutei doamnei Lili Ciortan, alături de frumoasa Teodora Panainte a încântat la superlativ sufletul celor prezenți făcând ca defectarea ceasului din centrul orașului sau alte neajunsuri apărute inopinant, că doar nu Vasile Pavăl l-a stricat, nici să nu fie luate în seamă de cei raționali ci doar de cei care veșnic nu se pot bucura de bucuria altor 10.000.

Bineînțeles că în funcție de locul unde te aflai în Piața Civică arhiplină puteai vedea pe cei care erau pe scenă, puteai vedea artificiile, puteai auzi mesajele și muzica etc.


M-am plimbat și printre oameni și am văzut 10.000 de vasluieni fericiți pentru modul de organizare al spectacolului, pentru prestația artistică de pe scenă, pentru focul de artificii, pentru lumini și ornamente, pentru modul cum a decurs evenimentul astfel că mulți au mai rămas ore bune de la începerea spectacolului și s-au bucurat acolo în Piața Civică iar ceilalți au plecat spre locurile de petrecere sau casă fericiți și mulțumiți că au participat la un eveniment de calitate.


Anul 2018 este anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. Eu mi-am propus să pun accentul pe valorile care ne unesc, pe prezentarea pozitivă a lucrurilor bune ale oricărei persoane sau a evenimentelor oricărei instituții. Bineînțeles că voi lua atitudine la nivel personal și public ori de câte ori voi constata  că sunt abateri și că aceste persoane au nevoie de îndemnuri publice la bine și din partea unui OM al Societății Civile, dar nu pot fi de acord cu cei care scriu numai niște bazaconii   invocând defectarea unui ceas sau altele numai pentru a alimenta cu ură și venin societatea. Măcar acum în anul sărbătoririi centenarului Marii Uniri să cultivăm coeziunea civică de la nivelul societății.

În urmă cu ceva timp am luat atitudine publică față de bazaconiile unora prin care erau prezentate niște acuzații la adresa unui comisar șef de Poliție Vasile Chelaru, fostul șef al Poliției Municipiului Bârlad, „plimbat” și cu cătușe, reținut și pentru 24 de ore, acuzații ce s-au dovedit  nefondate, OMUL fiind în prezent pensionar MAI și șeful Poliției Locale Bârlad, post obținut în urma unui examen la care inițial se mai înscrisese un fost ofițer SRI și un fost ofițer de contrainformații militare, examenul fiind obținut fără discuții și la o diferență confortabilă de comisarul șef de poliție pensionar Vasile Chelaru, așa cum cred că ar fi obținut și postul de șef al I.P.J. Vaslui în urma oricărui concurs dacă nu ar fi trecut prin calvarul descris mai sus, pentru că toate acestea te dau peste cap să te trezești acuzat și arestat pe niște fantasmagorii și invenții.


În dupăamiaza zilei de 31 decembrie 2017, deși îmi propusesem să ajung la Vaslui  simțindu-mă puțin rău am vrut să rămân acasă. După ce am mâncat puțin si mi-am luat medicamentele am adormit câteva ore. M-am trezit  destul de odihnit și cât de cât bine să iau decizia să merg în Piața Civică Vaslui. Și mă bucur că în final am venit.

Îl îndemn pe Primarul Municipiului Vaslui să procedeze la fel în continuare, să promoveze valorile umane  locale care sunt deja  apreciate la nivel național și este nevoie să fie cunoscute și promovate mai mult și pe plan local, să evite astfel tot felul de alte acuzații cum am citit în presă că sunt acuzați  alți primari că au chemat nu știu ce vedetă și i-au dat nu știu ce sumă, pentru că orice ar face bine va fi vorbit de rău de alții. Bineînțeles totul să fie legal. Sigur că este loc de mai bine.

Felicitări celor implicați în organizarea evenimentului, personalului angajat al Primăriei Vaslui, celor de la sonorizare, pompierilor, polițiștilor, jandarmilor, polițiștilor locali, celor de la ambulanță care au intervenit imediat când a fost o urgență și cetățenilor care și-au manifestat bucuria civilizat.

Și cine știe poate visul nostru de deschidere a unei televiziuni care să filmeze absolut benevol orice eveniment public vasluian și nu numai  va fi susținut de toți iar luna decembrie 2018 să ne găsească cu o televiziune a Vasluiului  care să fie un exemplu național măcar în mediul online dar noi întenționăm inclusiv pe rețelele de cablu, eter și satelit, în acest sens discutând de-a lungul timpului cu mai mulți jurnaliști care au promis că se vor alătura  acestui proiect deosebit dacă ar exista și fondurile necesare pentru tot ceea ce implică o televiziune, inclusiv salarii pentru ei ceea ce este și corect.

Teo fiica mea în urmă cu mai mulți ani  s-a gândit că așa am putea promova pozitiv județul Vaslui atât de mult vorbit de rău de unii deși realitatea ca și la acest Revelion este cu totul alta, noi având filmate și postate public peste 2000 de evenimente pozitive din județul nostru drag.

La mulți ani tuturor vasluienilor!

P.S. Fotografia este  de la un alt eveniment public la fel de contestat dar la fel de apreciat de vasluieni.


Evenimentele filmate de noi pot fi vizionate pe pagina facebook TvDumesti sau pe canalul you tube  cu același nume ori găsite pe pagina noastră web www.dumestivaslui.ro

 

Comentarii Facebook

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*