Polițiștii criminali sunt infractori sau victime ale unor boli profesionale, victime de fapt ale unor probleme de sănătate mintală?

Polițiștii criminali sunt infractori sau victime ale unor boli profesionale, victime de fapt ale unor probleme de sănătate mintală?
 
M-am gândit să scriu acest articol atât pentru a ajuta polițiștii de a se cunoaște și înțelege pe ei, dar și un răspuns public celor care mă tot înjură și amenință, sub pretextul că ar lua apărarea unor polițiști sau jandarmi, având în vedere că adeseori eu m-am comportat într-un fel sau altul față de polițiști sau jandarmi, care „vezi Doamne” își exercitau serviciul așa de bine că noi, cetățenii cinstiți, nu avem voie să le spunem absolut nimic, că nu avem voie să le adresăm întrebări și ar trebui să stăm „puși ca la zid” când un polițist vine la un cetățean.
 
Am să mă adresez direct acestora care m-au tot înjurat și îmi tot trimit amenințări cu acte de violență din cele mai grave, și chiar cu moartea, exact de genul celor cu care doamna jurnalist Emilia Șercan a fost amenințată de un ofițer MAI, cu singura diferența dintre mine și ea, că ea a primit un singur mesaj de amenințare și imediat chiar și doamna ministru Carmen Dan s-a implicat și a dat un comunicat de presă, fiind prins infractorul ofițer MAI care a amenințat-o pe doamna jurnalist Emilia Șercan, iar în cazul meu, deși sunt cu sutele mesajele de amenințare, dacă nu chiar cu miile, dacă ar fi să mă refer numai la mediul online, Poliția, Jandarmeria, Poliția Locală nu fac absolut nimic, deși unele asemenea fapte reprobabile se petrec și în prezența lor.
 
În primul rând acești cetățeni care mă tot amenință ar trebui să cunoască că aproape anual există polițiști sau jandarmi care deși sunt supuși examinărilor psihologice totuși comit diverse infracțiuni în legătură cu serviciul, inclusiv de omor, prin folosirea armamentului din dotare, în serviciu de regulă, dar folosindu-se de armamentul din dotare și în afara serviciului sau efectiv se sinucid folosind armamentul din dotare.
Uneori crimele lor sunt urmate de sinucidere.
Alteori au o violență ieșită din comun în crimele pe care le comit, fără a folosi armamentul din dotare.
Da ați citit bine, polițiștii ucid efectiv oameni.
 
Am să dau câteva exemple care îmi vin pur și simplu pe loc în gând dar sunt mult mai multe cazuri relatate de presă, urmând ca la sfârșitul acestui articol să pun link-uri de presă care se regăsesc la o simplă căutare online:
– o polițistă din Târgu-Jiu și-a împușcat mortal mama și copilul cu arma de serviciu;
– un poliţist de 37 de ani, angajat din anul 2002 în MAI şi-a ucis iubita, cu care avea un copil; iar apoi s-a sinucis;
– un polițist de la BCCO Pitești și-a ucis copilul cu arma de serviciu – un pistol Glock semiautomat de calibrul 9 mm iar apoi s-a sinucis;
– un polițist din județul Galați și-a descărcat efectiv arma, a tras cu pistolul din dotare într-un cetățean cu toate gloanțele din încărcător, că s-a simțit deranjat de muzica de la o mașină. A fost arestat și condamnat.
– un angajat al MAI și-a ucis soția și pe o colegă a acesteia, rănind și alte persoane care se aflau în coaforul „Perla” din București, a fost prins, arestat și condamnat.
 
La aceste cazuri se mai adaugă așa zise folosiri legale în timpul serviciului ale armamentului, situații care au cauzat decesul altor persoane:
– un caz foarte cunoscut fiind petrecut în Brăila în urmă cu mai mulți ani, aproximativ zece ani, unde un polițist a confundat efectiv o persoană, cu un urmărit general, persoană care nu comisese absolut nicio ilegalitate, a oprit mașina pe care acela o conducea, a deschis portiera din spate, i-a pus pistolul la ceafă…și ce a urmat… a fost un glonț în ceafă efectiv.
– ar trebui amintit și cazul polițistului Vizitiu din Vaslui, din anul 2018, despre care presa a scris că încercând să prindă un cetățean care comisese o infracțiune la regimul de circulație, i s-a descărcat arma, de i-au zburat creierii acelui cetățean. (fac o paranteză în cazul polițistului Vizitiu că eu îl consider absolut nevinovat, dar situația s-a întâmplat și polițistul Vizitiu este trimis în judecată pentru omor, dosarul urmând a se judeca).
 
Preferați polițiști care să vă ucidă rudele absolut nevinovate prin coafor?
Preferați polițiști care să vă ucidă că ați dat muzica prea tare?
Preferați polițiști care să vă ucidă că vă confundă cu nu știu ce urmăriți general?
Preferați polițiști care să vă ucidă motivând apoi că li s-a descărcat arma exact in capul soțului/ tatălui/ fratelui dumneavoastră?
Preferați polițiști care să vă ucidă fiica/sora și apoi să se sinucidă?
Preferați polițiști, poate este tatăl vostru, fratele vostru, fiul vostru, care să se sinucidă?
 
Sau preferați persoane ca mine, care respectă deplin legea, care să mai identifice vreun polițist/ jandarm/ polițist local cu probleme de sănătate mintală sau probleme de agresivitate infracțională pentru a fi ajutat psihologic/ medical sau pentru a fi trimis în judecată înainte de a face ceva mai grav?!
 
Sunt întrebări de bun simț?
 
Dar să ne întoarcem la cazurile concrete de crimă dovedite, precizate mai sus.
 
Credeți că este normal ca un polițist să comită chiar și o singură crimă folosindu-și armamentul din dotare?
Sau chiar să se și sinucidă cu armamentul din dotare?
Cum credeți că au trecut de testările psihologice asemenea polițiști?
 
Mulți își scriu opiniile și încearcă să găsească cauze, unii chiar scuze, după ce aceștia comit fapta reprobabilă.
Cum de scapă aceste persoane examinării psihologice care ar trebui să scoată la iveală devierile de gândire și comportament deviant ale acestora?
 
Eu însă, care datorită unor circumstanțe ale vieții și activității mele am fost în mijlocul lor, și al polițiștilor, și al jandarmilor, și al militarilor, sunt cel care îi înțeleg cel mai bine și îi și pot ajuta cel mai bine, pentru a fi conștienți de stările lor psihice, de reacțiile lor emoționale, de a face față unei situații profesionale sau chiar familiale, întrucât problemele de acasă de cele mai multe ori ei le aduc la serviciu, iar pe cele de la serviciu, le duc acasă, astfel încât să apeleze la susținere psihologică, la un control psihiatric și chiar tratament psihiatric.
 
Acțiunile mele previn asemenea fapte reprobabile comise de polițiști, și ma refer inclusiv la cele din categoria celor mai grave cum sunt infracțiunile de omor, sau al celor care prezintă comportament suicidar sau deviant agresiv, previn crimele pe care aceștia sunt predispuși să le comită și îi identifică pe cei cu probleme psihice sau pe cei care sunt predispuși la comiterea unor infracțiuni cu violență.
 
În contactul cu aceștia eu respect deplin legile țării, acțiunile mele nu încalcă absolut nicio lege, punctual nu mi se poate invoca călcarea vreunei legi.
Din contră ar trebui să fiu felicitat și admirat că am atâta răbdare cu polițiștii sau jandarmii infractori sau potențiali infractori criminali, că îi ajut să își cunoască și recunoască anumite trăiri, sentimente și stări.
 
Eu de regulă nu intru în dialog cu cei care mă amenință sau înjură.
Cu unii mai port un dialog, dacă se poate discuta rațional.
Unii puși tot de polițiști și jandarmi infractori, sau chiar ei, de regulă cadre din MAI, de pe conturile lor facebook sau ale amantelor și iubitelor lor, ori ale rudelor, uneori și rudele acestora sau unii chiar niște zăpăciți, alții sinceri, continuă cu amenințările cu acte de violență extremă la adresa mea.
 
Eu nu pot opri pe nimeni să mă amenințe, dar gândiți-vă la crimele descrise mai sus și comise de polițiști.
 
Unde vă doriți să fiți polițiștilor?
Unde vă doriți amantelor, soțiilor, fiicelor, surorilor, fraților, părinților să fie cei care lucrează în Poliție/ Jandarmerie etc?
În pușcărie pentru omor sau în libertate, conștientizați de mine sau alții ca mine că au nevoie de ajutor?
 
Eu îmi dau seama imediat de profilul psihologic al unei persoane care mă amenință sau al unui potențial polițist infractor criminal.
 
Analizez cu foarte mare atenție fiecare caz de amenințare.
Unde este necesar solicit date suplimentare despre persoana care mi-a scris o amenințare.
Cei care amenință nu sunt cu nimic diferiți de polițiștii criminali, condamnați pentru omor și dacă ar avea ocazia, dacă ar putea, pe fond de impulsivitate și agresivitate cultivată, ar fi în stare și de crimă.
De asta și există atâția și atâția criminali în pușcării.
 
Polițiștii criminali sunt infractori sau victime ale unor boli profesionale, victime de fapt ale unor probleme de sănătate mintală?
 
Din păcate unii criminali sunt polițiști.
 
Alți polițiști, sunt bolnavi psihic.Se îmbolnăvesc în timpul și din cauza activităților desfășurate în timpul serviciului și în legătură cu serviciul Puțini dintre polițiști acceptă să meargă la doctorul psihiatru și să fie diagnosticați cu probleme de sănătate mintală, cunoscut fiind în rândul lor faptul că imediat sunt trecuți în rezervă, pe caz de boală, cu o pensie mizerabilă și de regulă nu se mai pot angaja nicăieri, având recăderi recurente și frecvente ale stărilor de sănătate mintală, indiferent de cât de fericiți încearcă ei să apară în fotografii sau în viața de zi cu zi.
 
MAI nu asigură condiții corespunzătoare de trai polițiștilor care se îmbolnăvesc și sunt clasați medical. Nici măcar nu îi mai bagă în seama. Îi supun disprețului chiar.
Se minte cu privire la ei pentru a se acoperi adevăratele cauze de îmbolnăvire, când de fapt aceștia ar trebui să beneficieze de aceleași drepturi ca un polițist aflat în exercițiu, potrivit funcției ocupate la trecerea în rezervă până la ieșirea de drept la pensie, având în vedere că îmbolnăvirea lor profesională s-a întâmplat în timpul și în legătură cu îndeplinirea unor sarcini de serviciu. .
 
Nefiind realizate toate acestea și polițiștii știind toate riscurile rămân în activitate cu tot cu problemele lor psihice sau de altă natură a sănătății și de aici tragediile.
 
Uneori și familia îi părăsește. De aceea mulți, polițiști cunoscând cazurile altor colegi, își ascund aceste probleme de sănătate mintală, până când se întâmplă tragedii care îngrozesc.
 
MAI și alte structuri nu au un sistem eficient de identificare a polițiștilor infractori agresori sau potențiali criminali.
Nici măcar a celor cu probleme de sănătate mintală.
Acești polițiști trec cu ușurință testările psihologice, nefiind sinceri la aceste evaluări. Nevorbind cu alții despre stările sufletești sau adevăratele situații din viața lor problemele se agravează de la an la an, până când au loc incidente nefericite și ajung prin pușcărie, dați afară și marginalizați de societate.
 
Râmânem doar noi, OAMENII Societății Civile, cei care suntem bine pregătiți de a mai identifica pe unul sau altul din rândul polițiștilor. jandarmilor, de a-i conștientiza și a-i ajuta să înțeleagă că au probleme de sănătate mintală sau de comportament reprobabil.
 
Și eu sunt expus asasinării de către angajați ai MAI sau alți dezaxați, dar fac ceea ce fac pentru a apăra cetățenii țării și chiar pe potențialii polițiști criminali sau cu probleme de sănătate mintală de faptele acestora reprobabile pe care le pot ei comite și vă asigur că tratez fiecare caz cu maximă atenție, cazurile identificate cu „probleme” fiind ulterior atent monitorizate.
Facem aceasta cu respectarea deplină a legilor, înainte ca să se întâmple tragedii.
 
Am scris acest articol atât pentru cei din MAI și pentru cei din afara MAI.
 
Nu veți găsi nicăieri o asemenea analiză pertinentă și nu m-ar mira să apară vreun comunicat MAI mincinos cu privire la „fericitele” și „profesionistele” testări psihologice realizate în cadrul MAI etc, cu privire la „beneficiile” celor trecuți în rezervă, clasați ca inapt medical din MAI, chiar și MApN, ori alte structuri militarizate, dar totul este o minciună, iar eu sunt cel care scriu și vă spun adevărul, iar ei ar trebui să ia aminte și să facă tot ce ține de ei pentru a corecta și îmbunătăți situația și legislația, atât a celor clasați medical, dar și a celor care sunt în activitate, preîntâmpinând cu adevărat aceste tragedii.
 
Tot ce am scris se aplică și jandarmilor sau altor lucrători din alte structuri de informații. Și cu ei este la fel. Unele tragedii nici nu se mai prezintă opiniei publice, preferându-se tăcerea peste probleme și probleme care devin din ce în ce mai grave.
 
– Un OM al Societății Civile, Rusu Jenică
 
P.S. Fotografia este realizată la data de 5 mai 2019, deci înainte cu 4 zile de data de 9 mai 2019 când am fost agresat de jandarmi în Piața Unirii în Iași.
Nici azi, duminică 12 mai nu mi-am revenit complet din bătaia încasată de la jandarmi, din această cauză nici nu am mai ieșit din casă. Sper să îmi revin complet zilele acestea. De asta nici nu am mai ieșit și nici nu am mai participat la evenimente.
 
MAI refuză să ia legătura cu mine, să își prezinte scuze și să repare prejudiciul comis asupra mea de către lucrătorii MAI în timpul serviciului și în legătura cu activitatea lor din timpul serviciului din data de 9 mai 2019, de la Iași, din zona Pieții Unirii, deși au luat la cunoștință de materialele mele, inclusiv factori de răspundere de la București.
 
Se prefac „că plouă” și mint ordinar la adresa mea în Rapoarte oficiale, clasificate ca secret de serviciu, dar și în altele neclasificate ca secrete de serviciu.
 
Dacă ați ști ce ordine erau transmise cu privire la persoana mea în căștile jandarmilor v-ați îngrozi.
Am dat aceste detalii despre fotografia de mai jos, ca să nu se interpreteze că ar fi făcută după data de 9 Mai 2019.
Fotografia a fost realizată de un lucrător în presa din Vaslui, la data de 5 Mai 2019, în zona Pieții Civice din Vaslui, cu ocazia evenimentului „Vasluiul Pedalează”.
 
Link-uri din presă privind polițiști criminali sau cercetați pentru omor:
http://www.ziare.com/stiri/inchisoare/galati-opt-ani-de-inchisoare-pentru-un-politistul-care-a-impuscat-un-tanar-1011956
https://romanialibera.ro/actualitate/eveniment/crima-de-la-perla–politistul-care-si-a-impuscat-sotia–trimis-in-judecata–cititi-aici-rechizitoriul-262034?c=q2561
https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/mortul-e-vinovat-familia-unui-tanar-din-braila-executat-din-greseala-de-politisti-e-buna-de-plata.html
https://www.mediafax.ro/social/dosarul-politistului-din-vaslui-acuzat-de-omor-preluat-de-parchetul-general-tribunalul-bucuresti-a-dispus-arest-preventiv-17619060
Comentarii Facebook

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*