Polițistul Bogdan Gheorghiță – un polițist și un președinte de Asociație sportivă exemplar!

Polițistul Bogdan Gheorghiță – un polițist și un președinte de Asociație sportivă exemplar!
 
Am să spun de la primele rânduri în mod direct că ceea ce mă determină să scriu aceste rânduri încă de la primele ore ale dimineții este un articol scris într-un anumit cotidian vasluian în care se face referire la calitatea de polițist și președinte al Asociației Județene de Fotbal Vaslui a polițistului Bogdan Gheorghiță, articol care are cel puțin un titlu bizar, ca să nu spun mai mult, dar în care veți întâlni cuvinte „șpagă” „incompatibilitate”, „conflict de interese”, „trafic de influență”și alte bazaconii, cu referire la calitatea de polițist și președinte al acestei asociații.
 
Din anumite motive medicale eu am un somn fragmentat de mulți ani, iar în jurul orelor 3-4 ale dimineții, în fiecare zi din cauza durerilor mari în articulațiile osoase și a rigidității matinale mă trezesc, încercând să mă recuperez fizic cât de cât, așa că nemaiputând să dorm, pentru a fi un cetățean informat citesc zilnic presa națională, în mod deosebit presa vasluiană, cam tot ce postează fiecare ziarist în mediul online și postările personale ale acestora în mediul online, sinteze sau ample materiale emise de instituții, cărți etc pentru a avea o privire de ansamblu asupra vieții sociale etc.
 
Fiind un cetățean informat, uneori primesc chiar din unele redacții anumite detalii asupra motivației unor articole sau din alte surse, oamenii simțind nevoia să îmi povestească anumite aspecte.
 
De-a lungul timpului am apreciat activitatea jurnaliștilor de la acest cotidian care au scris și articolul în cauză despre polițistul Bogdan Gheorghiță, ba chiar m-am arătat oripilat când am constatat că unii amenință un jurnalist, luând atitudine pro pentru acel jurnalist amenințat cu moartea, „mustrând ceata jurnaliștilor” vasluieni care nu se solidarizează în fața acestui fenomen, dar am avut și opinii, puncte de vedere și alte convingeri diferite față de cele ale unor jurnaliști care au scris articole, chiar și pe acesta de azi, care ori nu au noțiunea cuvintelor, ori cu rea intenție sub „masca” unui articol de presă, folosind anumite cuvinte au vrut să „dinamiteze” prestația publică de polițist, președinte al Asociației Județene de Fotbal Vaslui condusă de polițistul Bogdan Gheorghiță, dar și ca om respectabil în societate.
 
Cred că este bine cunoscută atitudinea mea publică, directă și onestă față de corupție sau incompetență, inclusiv față de polițiști, așa că ceea ce voi scrie este scris cu obiectivitate și onestitate din partea mea, și scriu din conștiință, nicio persoană neluând legătura cu mine de a scrie ceva în această privință, cu referire la acel articol sau la Bogdan Gheorghiță.
 
Am să intru în subiect.
În cadrul activității mele publice de socializare am filmat și activități publice sportive de la nivelul județului Vaslui, cunoscându-l în mod direct pe președintele Asociației Județene de Fotbal Vaslui,o persoană respectată și stimată în acest domeniu sportiv de cei care îl cunosc, filmând inclusiv nu numai meciuri ale unor echipe sportive din liga a IV-a sau a III-a de fotbal, dar și meciuri de fotbal organizate de Asociația Județeană de Fotbal Vaslui, cum ar fi WINTER CUP, total sau parțial.
 
Nu mai fac precizări, decât așa în treacăt, pentru unii care nu mă cunosc, dar pentru aceste filmări în Vaslui nu am primit și nu primesc absolut niciun leu de la absolut nicio persoană, instituție ori organizație din Vaslui, you tube, facebook etc, ba mai mult eu fiind susținătorul cu ceea ce pot, a unor diferite evenimente, nu numai prin filmare și promovare absolut benevolă, ci acolo unde consider și financiar, sub forma unor donații sau căutând să îmi asigur ori de câte ori pot, tot ceea ce implică participarea mea la o astfel de competiție.
 
De exemplu am susținut o perioadă destul de mare de timp, cu suma de 100 lei lunar Asociația Suporterilor de Fotbal din Vaslui, și multe altele, nu vreau să intru în amănunte, dar ofer aceste mici explicații pentru a se înțelege că nu am absolut niciun beneficiu de la aceste filmări din Vaslui, vreau filmez ceva, atunci filmez, nu vreau să filmez, atunci nu filmez și cu atât mai mult nu am avut și nu am vreun beneficiu de la Asociația Județeană de Fotbal Vaslui.
 
Am făcut aceste precizări pentru cei care vor dori să îmi interpreteze această postare că ar fi scrisă pe nu știu ce considerente în legătură cu Asociația Județeană de Fotbal Vaslui. Este scrisă din conștiință.
 
Bogdan Gheorghiță chiar nu merita o astfel de asociere publică chiar și sub forma unei suspiciuni. Este tânăr, are toată viața înainte și o carieră în față, și chiar nu cred că i se poate imputa ceva ilegal. Ar fi absurd.
 
Consider că Bogdan Gheorghiță este un polițist bun profesionist, un FOARTE BUN comunicator al Poliției, o persoană integră, un om principial, o persoană care cunoaște și trăiește noțiunile de bun simț, curtoazie și echilibru, o persoană morală, având un comportament ireproșabil la locul de muncă, în societate și ca președinte al Asociației Județene de Fotbal Vaslui, moderat, înțelept, de la primul contact al meu cu acesta având aceste convingeri, întărite apoi de comportamentul acestuia din interacționarea cu el la activitățile publice ale Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui și ale Asociației Județene de Fotbal Vaslui.
 
Cred că trebuie precizat și faptul că polițistul Bogdan Gheorghiță a fost ales ca președinte al Asociației Județene de Fotbal Vaslui de către membrii acestei asociații sportive, nu a fost impus de nimeni, nu s-a așezat cu forța, ci a fost ales, lucru cunoscut publicului vasluian, pentru încă un mandat, de aici rezultând și faptul că cei care l-au votat și au format o majoritate considerând că activitatea lui ca om și ca președinte al Asociației Județene de Fotbal Vaslui fiind un plus pentru fotbalul județului Vaslui.
 
Referitor la faptul că Asociația Județeană de Fotbal Vaslui primește susținere financiară din partea Primăriei Municipiului Vaslui pentru organizarea unor activități sportive în orașul Vaslui, la care participă „echipe de cartier” din municipiul Vaslui, personal nu văd absolut nicio problemă în această privință, ca reprezentând „șpagă” sau vreo „incopatibilitate” pentru Bogdan Gheorghiță sau Asociația Județeană de Fotbal Vaslui, integritatea președintelui Asociației Județene de Fotbal Vaslui, care are și calitatea de polițist, fiind deasupra oricărei suspiciuni, tocmai pentru comportamentul integru dovedit, această asociere fiind absurdă.
 
Asociația Județeană de Fotbal Vaslui poate primi fonduri în conformitate cu statutul Asociației, validat de o instanță de judecată, printr-o hotărâre definitivă a unei instanțe de judecată, așa că primirea unor fonduri de la persoane fizice sau juridice este perfect legală indiferent de cine are sau nu o echipă de fotbal, în acest mod primind fonduri și alte Asociații de Fotbal Județene din țară, nefiind nimic greșit, nimic în neregulă, banii din partea Primăriei Municipiului Vaslui către Asociația Județeană de Fotbal Vaslui nefiind o șpagă mascată, niciun trafic de influență și nicio altă aberație pe care am mai citit-o în articolul respectiv.
 
Bogdan Gheorghiță este un polițist exemplar, un om exemplar, un vecin exemplar și un președinte exemplar al unei Asociații Județene de Fotbal, un om care respectă legea, un om cu foarte mult bun simț, un om care respectă procedurile legale și sportive, care pune pe primele locuri în viața sa respectarea omului și a legii.
 
Poate jurnalistul care a scris articolul a fost sincer și bine intenționat, totuși, cred că Bogdan Gheorghiță nu merita o asemenea „tăvălire” de presă, întrucât concluziile nefondate ale unor opinii jurnalistice bazate pe interpretări forțate conduc la acțiuni arbitrare atât din partea unor autorități care nu ar dori să fie expuse publicului sau asimilate cu articole de presă în care apar cuvintele „șpagă”, „trafic de influență”, dar și din partea MAI, a Poliției.
Și nu este corect ca activitatea publică a unei persoane să fie afectată de așa zise articole de presă.
 
Recent am participat la meciul de forbal CSM VASLUI – HUȘANA HUȘI, la final meciului, când s-a făcut premierea am văzut o persoană, un bărbat, cum își cerea iertare de la domnul Bogdan Gheorghiță care oficiase această premiere, prezentându-și scuzele publice față de acesta pentru niște afirmații greșite pe care le făcuse față de Bogdan Gheorghiță nu cu mult timp în urmă.
 
Ce eleganță și noblețe este ca atunci când cineva a greșit să își ceară iertare, ce eleganță și noblețe ar fi ca cel care a scris articolul să prezinte scuzele de rigoare imediat sau să retragă articolul.
 
Eu înțeleg că unii vor să îl schimbe pe Bogdan Gheorghiță tocmai pentru corectitudinea sa din funcția în care a fost ales ca președinte al Asociației Județene de Fotbal Vaslui, dar el chiar nu merită să treacă prin așa ceva. Nu este corect. Nu este moral. Nu este bine ce se întâmplă. Păcat că unii umblă cu asemenea lucruri.
 
Bogdan Gheorghiță are în familie cât şi în societate un comportament civilizat și deplin orientat către cetățean și respectarea legilor, principiile care îl definesc ca un polițist integru fiind aplicate și în exercitarea calității de președinte ales al Asociației Județene de Fotbal Vaslui, pentru el prestigiul funcţiei de președinte al Asociației în cauză, dar și al instituţiei Poliției, fiind deasupra oricăror altor interese și în afara oricărei intenții de încălcare a legilor, chiar și al regulamentelor sportive, prin calitatea vieții sale de polițist și funcția de președinte al Asociației Județene de Fotbal aducând un plus imaginii Poliției Române, dar și societății în ansamblu pe plan local, județean, dar și la nivel național, de apropiere față de oameni, de cinste și integritate., încurajând societatea la „Fair- Play”, el având un rol determinant în promovarea respectului între oameni, cu atât mai mult la competițiile sportive, fiind demn atât ca om, ca președinte al Asociației Județene de Fotbal Vaslui și ca polițist.
 
Am scris că a adus un plus imaginii de Poliție și pe plan național întrucât activitatea mea de socializare implică și participarea la activități și evenimente care se desfășoară la nivel național, organizate de instituții ale statului sau organizații neguvernamentale etc, întâmplarea făcând ca prezența mea în anumite locuri și la anumite evenimente din țară să coincidă și cu prezența domnului Bogdan Gheorghiță, în anumite locuri și la anumite evenimente din țară, constatând personal cum și cât este de apreciat atât în cadrul unor activități pe linia muncii de poliție, dar șl a unor competiții sportive, activități unde uneori l-am salutat, alteori nu, iar lucrul acesta s-a petrecut la sute de kilometri de Vaslui.
 
În concluzie, cotidianul în cauză are o vizibilitate mai mare și un public mult mai larg decât cel pe care eu îl pot atinge prin această postare, dar dacă veți citi acel articol și veți citi și cuvintele „șpagă” „incompatibilitate”, „conflict de interese”, „trafic de influență”și alte bazaconii, să nu credeți absolut nimic din ce scrie acolo, să trageți un râs bun și să luați citirea articolului ca fiind un moment umoristic cu care ne-au obișnuit în ultimul timp cei care scriu la acel cotidian, și de mine scriind la un moment dat niște bazaconii de am râs bine ori de câte ori am citit sau le mai citesc articolele din când în când ca să mai râd când am stări depresive.
 
Să avem încredere în Bogdan Gheorghiță ca om, ca polițist și mai ales ca președinte al Asociației Județene de Fotbal Vaslui pe care a adus-o la un nivel frumos, cu activități frumoase la nivel local și județean, cu rezultate și implicare la nivel național, iar eu sper ca autoritățile să nu cedeze la aberațiile scrise acolo și să nu se lase manipulate de unul sau altul.
 
Felicitările și aprecierile mele Bogdan Gheorghiță ca om, ca polițist și ca președinte al Asociației Județene de Fotbal Vaslui. Ce bine ar fi ca toți să aibă caracterul, principiile și valorile care te definesc.
Te rog din suflet Bogdan Gheorghiță nu te lăsa doborât de atacurile nemiloase și fără conștiință ale unora sau altora.
 
– Un OM al Societății Civile, Rusu Jenică
Comentarii Facebook

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*