Profesorul Romeo Talmaciu – salvator de suflete și făuritor de destine!

Profesorul Romeo Talmaciu înainte de toate a fost un salvator de suflete și făuritor de destine!

În amintirea de neegalat a profesorului Romeo Talmaciu mai jos am postat filmările realizate de noi – TvDumesti – de-a lungul timpului    cu Fanfara Rotaria condusă și coordonată de acesta. Cine l-a cunoscut, cunoaște și faptul că a fost mai mult decât un profesor.

Cu siguranță există mult mai multe asemenea filmări realizate și de alte persoane sau instituții, postate sau nu în mediul online. Aici vă prezentăm momentele muzicale ale Fanfarei Rotaria realizate de noi și postate în mediul online. Poate cineva va încerca să descarce și să le grupeze pe toate într-o bibliotecă pe ani, amintiri, festivaluri și evenimente care au purtat și poartă amprenta domnului profesor Romeo Talmaciu.

 

De aceea cei care l-au cunoscut știu prea bine că era un om echilibrat, bun la suflet,  sever cu el, muncitor, atent la detalii și nu și-a urmărit niciodată propriul interes, ci a trăit pentru ceilalți, cu un caracter demn de urmat, fiind fondatorul nu numai al Formației „Rotaria”, ci și fondatorul notelor de viață frumoase, în sufletul multor copii, din care mulți deveniți în prezent adulți cu un viitor sigur și frumos.

Sunt de apreciat evenimentele care comemorează sau cinstesc memoria unui OM și avem nevoie de asemenea evenimente, dar tot la fel avem nevoie să ni-l amintim așa cum era, printre noi, iar aceste filmări vin în întâmpinarea acestei nevoi. Filmările sunt postate mai jos în ordine cronologică anuală.

De acum o să le postăm și pe cele în care apar cei care duc mai departe idealurile Fanfarei Rotaria, întrucât în viața și activitatea profesorului Romeo Talmaciu, nu a fost vorba numai despre muzică, ci și despre adevărate povești de viață, despre faptul cum să ajuți o mână de copii, unii defavorizați, despre cum să le descoperi tainele muzicii, despre cum să descoperi talentele în copii, despre cum să le sădești daruri celor care nu aveau nici cea mai mică înclinație spre acest domeniu, dar să îi faci pe toți aceștia să o adore, să o trăiască și să trăiască cu și din muzică, iar astfel să salveze destine, suflete.

Ce este curios și de admirat este faptul că profesorul Talmaciu în public,  aproape nici nu vorbea despre sine ci despre copiii săi și rezultatele muzicii copiilor săi, findcă așa îi considera pe toți ca fiind copiii lui, chiar dacă nu erau ai lui decât prin „adopția” în Fanfara Rotaria , iar dacă a dorit ceva de la ei, a dorit ca fiecare în primul rând să învețe, să cunoască și să trăiască  lecțiile bunătății, apoi lecțiile muzicii, lecțiile omeniei, lecțiile ajutorării semenilor.

Așa l-am cunoscut eu. Poate vor apare alții și vor veni cu exact contrariul a ceea ce am scris eu și vor aduce argumente în fel și chip, dar niciun argument nu va putea doborî realitatea că o mână de copii au învățat cu el și de la el  să cânte la superlativ, că au fost în studiorile  televiziunilor naționale, că au fost pe scenele din diferitele orașe europene, că au fost și încă sunt pe scenele inimilor multor oameni, iar  lângă ei, la loc de cinste, pentru totodeauna și profesorul Romeo Talmaciu.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale va organiza anul acesta la Pădureni a XV-a ediție a Festivalului Fanfarelor care vor cânta în memoria profesorului Romeo Talmaciu, iar cu această ocazie Romeo Codrin Tălmaciu, fiul profesorului, va înmâna un cadou surpriză în bani și un instrument muzical, cadou care va deveni tradițional în memoria tatălui său.

Romeo Codrin Tălmaciu deși a ales să îmbrățișeze cariera militară, fiind student la Academia de Poliție,  a rămas și continuă cu tot sufletul activitatea pe care  tatăl său i-a încredințat-o și a simțit această chemare, dorind să o facă crească în întreg județul Vaslui și nu numai.

Vă dorim vizionare plăcută!

P.S.Nu știu dacă să îl numesc articol, mă refer la ceea ce am scris, poate mai degrabă cuvânt de apreciere față de memoria profesorului Romeo Codrin Talmaciu, dar oricum s-ar putea numi am dorit să se știe că între noi mai există OAMENI a căror prețuire nu li se uită și ce frumos ar fi să învățăm din exemplele lor de viață. – Un OM al Societății Civile, Rusu Jenică


Formatia ”Rotaria” – ”Fest Tin” – 2015 Vaslui


 

Formatia de muzică instrumentală – prof.Tălmaciu Romeo


Formatia „Rotaria” in Piata Civica Vaslui


Formatia Rotaria – Silver Mall Vaslui


Zilele Culturale ale Municipiulului Vaslui


Colindătorii Formației Rotaria la sediul Morandi Logistic SRL


 

Fanfara Rotaria – „Ziua Învăţătorului” – Vaslui 2016


Fanfara Rotaria – Olimpiada naţională de limba rusă şi de limba croată – Vaslui 2017

 


 

Fanfaria Rotaria la Zilele Liceului Teoretic “Emil Racovitã” – Vaslui 2017


Parada lui Moș Crăciun – Vaslui 2017


Fanfara Rotaria – regal de fanfară la Todiresti – dirijor prof. Romeo Tălmaciu – 31.12.2017 HD


Codrin Talmaciu și Costel Enea – prof Romeo Talmaciu


Aniversare ISJ Vaslui – 50 de ani împreună – Vaslui 2018

Fanfara Rotaria – Aniversare ISJ Vaslui – 50 de ani împreună!

Fanfara Rotaria – Aniversare ISJ Vaslui – 50 de ani împreună!

Posted by TvDumesti on Saturday, 17 November 2018


Un trandafir creste la fereastra mea – Fanfara Rotaria

 

Un trandafir creste la fereastra mea – Fanfara Rotaria

Un trandafir creste la fereastra mea – Fanfara Rotaria

Posted by TvDumesti on Thursday, 4 January 2018


 

Fanfara Rotaria – Micul virtuoz – Parcul Copou – Vaslui 12.08. 2018


 

Comentarii Facebook

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*