Revista Viața Dumeștiului

Viata DumestiuluiCu ajutorul Bunului Dumnezeu dorim primul număr al Revistei „Viaţa Dumestiului” apară la data de 24 ianuarie 2016

E timpul unei reviste social/culturale a Dumeştiului!
Dorim să aducem la viaţă, în mâinile şi inima dumeştenilor, din ţară şi străinătate, o revistă, revista „Viaţa Dumestiului”, cu 20 de pagini, care în timp poate fi extinsă. În ea ne gândim să acordăm oricărui dumeştean aflat aici, pe locurile natale sau plecat departe de casă, peste hotare, un spaţiu pentru a-şi exprima în scris propriile trăiri sau propria experienţă de viaţă, năzuinţe, planuri, amintiri din copilărie şi trăiri din viaţa de adult.

În urmă cu aproximativ un an şi jumătate la iniţiativa Teuţei am pornit un proiect familial de a filma diverse evenimente locale din Dumeşti. În timp proiectul nostru s-a extins în diferite zone ale judeţului nostru cum ar fi Băceşti, Negreşti, Vaslui, Bârlad, Oşeşti, Soleşti, Bogdăneşti, Banca dar şi în alte judeţe, la Bacău, Iaşi, Galaţi, Brăila, chiar şi în Bucureşti. Multe solicitări le-am onorat cu bucurie. Altele nu au putut fi onorate datorită lipsei mijloacelor sau stării precare a sănătăţii. Rezultând un număr de peste 700 (şapte sute) de filmări existente pe canalele noastre you tube sau cele ale celor pe care i-am cunoscut de-a lungul timpului.

Am observat că demersul nostru de a fotografia şi/sau filma, în timp a fost însuşit de mai multe persoane fizice sau juridice, din Vaslui, voluntar sau pentru a obţine un profit. Important e că se realizează aceste lucruri în Vaslui astfel încât evenimentele frumoase sunt prezentate oricărui om de bună credinţă din întreagă ţară despre cum este cu adevărat judeţul nostru. Întrucât noi considerăm că ne-am atins scopul menţionat mai sus cu filmările ne-am gândit să ne retragem de a mai filma şi fotografia aceste evenimente, în Vaslui, să îi lăsăm pe cei care au început să prindă avânt şi drag de această activitate şi noi să ne orientăm spre realizarea unui nou proiect la fel de important, realizarea unei reviste locale.

Revista va fi structurată asftel:
Coperta faţă va avea numele revistei, o fotografie reprezentativă a unui eveniment sau a unei persoane, numărul şi data apariţiei. Coperta finală va conţine două rebusuri a căror dezlegare corectă ne gândim să fie recompensată cu diverse mici premii. Dacă sunt mai mulţi care vor reuşi dezlegarea atunci va fi ales unul dintre acestia.
Celelalte file ale revistei vor conţine articole privind evenimentele din comuna noastră, aici incluzând nunţi, botezuri iar cei care vor să anunţe trecerea cuiva drag în nefiinţă o vor putea face. Toate acestea pot fi însotite de fotografii.


Vor fi şi articole privind sfaturi medicale, sfaturi agricole de sezon, articole despre eficacitatea plantelor medicinale care se găsesc în zona noastră. O pagină va fi rezervată poeziilor. Având în vedere că suntem deja într-un an electoral ne-am gândit să acordăm câte 1-2 file şi persoanelor care doresc să candideze la nivel local (vor fi admise articole doar despre ce vor să realizeze şi cum cred domniile lor că vor putea realiza ceva pentru comuna noastră şi nu articole în care se atacă persoane sau instituţii).


Un spaţiu special va fi dedicat şi îndemnurilor duhovniceşti ale preoţilor parohi din comuna noastră precum si mesaje publice ale instituţiilor statului. Ultima rubrică va fi o frumoasă povestioară pentru cei mici.


Credem că prin acest proiect putem fi un model şi pentru alte comune din judeţul nostru şi poate pentru întreagă ţară.  În intervalul 1 ianuarie – 15 ianuarie  aşteptăm articolele dumneavoastră,  sugestiile  despre realizare, tehnoredactare, rubrici, modele de articole şi tot ce mai credeţi că este necesar la adresele  mail: likedumesti@gmail.com    sau    rusu_jenica2000@yahoo.com
Pentru că nu ne putem permite cheltuieli personale mari ne gândim să scoatem câte 100 de numere ale revistei lunar, care să fi distribuite dumeştenilor, fără vreun cost din partea oamenilor. Bineînţeles că putem mări şi numărul de exemplare.

Doamne ajută!

 

 

Comentarii Facebook

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*