Voi alege întotdeauna să cred cuvântul militarilor de carieră

Între certurile fără sfârșit ale unor politicieni scandalagii și mincinoși și cuvântul unor militari de carieră voi alege întotdeauna să cred cuvântul militarilor de carieră.
 
Mai jos puteți citi declarațiile generalului Florian Coldea de la sfârșitul ultimei audieri la Comisia Parlamentară, în aprilie.
O prezentare echilibrată și de bun simț.
 
Nu o dată am făcut precizarea și o fac și acum: „Ca OM al Societății Civile susțin Societatea Democratică, Justiția Independentă a Statului de Drept, Serviciile de Informații ale Patriei și Armata României!” – Un OM al Societății Civile, Rusu Jenică
 
Am ales să prezint astăzi acest text întrucât cu înțelepciunea care îl caracterizează, generalul Florian Coldea caută să conștientizeze pe trădători prin prezentarea exemplului personajului biblic Iuda, ale cărui fapte reprobabile chiar și recunoscute nu au mai putut schimba cu nimic destinul tragic al lui Iuda, și după cum se știe nici suferințele crunte ale Mântuitorului nostru Iisus Hristos.
Tot la fel este și în domeniul siguranței naționale.
 
TEXT DECLARAȚIE PUBLICĂ gen. Florian Coldea
„În acest sens pot să vă spun că am răspuns tuturor întrebărilor adresate de membrii comisiei si am oferit detalii legate de o serie de chestiuni în ceea ce privește activitatea desfășurată de mine, precum și cu privire la interacțiunile pe care le-am avut cu o serie de categorii, de persoane.
 
Asta se referă la întâlniri cu beneficiari și parteneri instituționali, la colaboratori și subordonați, respectiv rezerviști, nu în ultimul rând diverse alte persoane, oameni de media, politicieni, oameni de afaceri etc.
 
Am reluat, evident, cum era de așteptat, subiectul protocoalelor de cooperare. Am reitarat și cu acest prilej faptul că problematica cooperării în baza unor protocoale este o practică internațională, incluzând la nivelul NATO și Uniunea Europeană.
Că să fim bine înțeleși, și acest lucru cred că ar trebui să îl înțeleagă toată lumea, nu există altă practică în lume, fără a se realiza un cadru procedural, coerent, pentru realizarea cooperării. Nu se poate coopera interinstituțional fără să existe un protocol, mai ales cu serviciile de informații.
 
Dincolo de orice interpretări juridice, în practică, vă asigur, că acestea aveau un caracter tehnic, funcţionau limitativ, ca și un ghid, tocmai pentru a asigura legalitatea, subliniez, şi prognozabilitatea, respectiv, practica unitară la nivelul serviciului.
 
Subliniez faptul că în mod concret, se coopera conform competenţelor legale ale fiecărei părţi. Nu am cunoştinţă ca vreodată, pe durata mandatului meu, ofiţeri SRI să fi realizat sau întocmit un singur act de urmărire penală în vreun dosar. Acestea sunt chiar poveşti izvorâte dintr-o realitate paralelă.
 
Aici am supus atenției comisiei, și vă transmit și
dumneavoastră, și celor interesați, faptul că astăzi, urmare acestui asalt fără precedent asupra problematicii cooperării cu Ministerul Public, pentru realizarea atribuțiilor pe care Serviciul le mai are, inclusiv în ceea ce privește decizia Curții Constituționale, Serviciul este în imposibilitatea de a lucra pe
baza unui protocol în ceea ce privește infracțiunile la adresa securității naționale, cum ar fi spionajul și trădarea, parțial și terorismul.
 
Astăzi nu avem protocoale. Cum mai acționăm pentru a proteja interesele României și ale aliaților noștri, în situația unor probleme pe aceste zone deosebit de sensibile, în care trebuie cooperat pentru contracararea, atenție, nu pentru prevenire unde
Serviciul desfășoară activități cu eforturi susținute, pentru a contracara astfel de probleme?
Vulnerabilizam sau riscăm să vulnerabilizam nu doar securitatea națională a României, ci și securitatea unor aliați de-ai noștri.
 
Aș vrea că luați de valul retoricii să nu pierdem din vedere lucruri importante, care pot vulnerabiliza securitatea noastră. Reamintesc tuturor că vulnerabilitatea are o singură caracteristică: este exploatabilă. Și cineva mai devreme sau
mai târziu o va face, dacă nu acoperim această vulnerabilitate.
 
Trebuie să vedem, fără să fim luați de valul retoricii, care sunt soluțiile clare pentru a remedia acest lucru. Nu sunt foarte multe. Ce ar trebui, să comunicăm spionilor și trădătorilor că nu avem protocoale și să stea puțin să nu se mai implice în activități până nu rezolvăm problema protocoalelor?
Să facem o procedura extrem de transparență, foarte clară, pentru a vedea ce putem face și ce nu putem face că să știe și spionii, și trădătorii să-și ajusteze măsurile, sau avem și posibilitatea unei soluții adecvate, la standarde euro-atlantice, pentru a reuși să gestionăm cu succes, așa cum am făcut-o și până acuma, aceste riscuri și amenințări la adresa securității naționale.
 
Ce pot să vă spun în concluzie. Referitor la toate aspectele vehiculate în spațiul public, și care au constituit subiectul discuțiilor de la comisie, că am prezentat detaliat felul în care am acționat și în toate împrejurările. Exclusiv în spiritul și litera legii. Oricum, e important de știut că am convenit cu membrii comisiei să revenim pentru a continua discuțiile și a lămuri absolut toate aspectele de interes.
 
 
Constat astăzi, nu fără oarecare surprindere, că subiecte care inițial au fost lansate în spațiul public că fake news s-au transformat în fake stories, iar acestea intens promovate încearcă cumva să ia locul realității. Toate acestea, oricât de determinați ar fi unii sau alții, vă asigur că nu pot prejudicia un adevăr care există: Serviciul Român de Informații și-a făcut treaba, iar ofițerii Serviciului Român de Informații și-au îndeplinit cu devotament și curaj misiunile încredințate cu deplin respect pentru domnia legii.
 
Aș vrea să reasigur cetățenii României, și am expus argumentat acest lucru membrilor comisiei, că pe perioada mandatului meu în echipa cu fiecare dintre directorii cu care am colaborat, și având că beneficiari patru președinți, nouă premieri, include aici și mandatele interimare, și având peste douăsutecinzeci de miniștri și sute de alți demnitari că și beneficiari, interesele de securitate ale României au fost corect aparate de către Serviciu, în cooperare cu alte instituții, subliniez termenul cooperare, cu alte instituții interne și internaționale. Iar cetățenii români au fost bine protejați.
 
Și acuma, nu în ultimul rând, în încheiere, în spiritul perioadei pe care o celebrează acum creștinii, aș vrea să reamintesc, și cred că e momentul potrivit, și de un celebru personaj biblic, al cărui nume nu aș vrea neapărat să îl dau, care în urmă cu circa 2000 de ani a trădat pentru 30 de arginiti.
Ce dacă ulterior l-au apucat remușcările? Lucrurile nu s-au putut repara și răul făcut nu a putut fi rezolvat.
 
Evident, că orice trădător, destinul lui a sfârșit tragic.
Din această perspectivă, constat cu îngrijorare că unii în mod vizibil practică astăzi același lucru cu interesele statului român. O fac la vedere, extrem de vocal, și fără pic de rușine. Ba mai mult, chiar par să își facă un titlu de glorie din asta, afectând instituții fundamentale și capacități democratice de apărare și protecție ale statului român. Poate ar fi bine cu toții să reflectăm la acest episod biblic și la astfel de personaje.
 
O să revenim cu alte precizări pe măsură întâlnirilor noastre cu membrii comisiei.
 
Vreau să va mulțumesc, să urez românilor ortodocși Paști fericit și lumină.
 
Vă mulțumim. Va asigur că o să revenim cu explicații” – generalul Florian Coldea
 
Convingerea mea este că suntem vulnerabilizați inclusiv de trădători care se află inclusiv în rândul politicienilor, care cu bună știință atacă serviciile de informații ale Patriei, ofițerii de informații și contrainformații în baza unor planuri și strategii operative trasate prin agenții unor  puternice servicii ostile de informații străine, în baza unei recrutări anterioare.
 
Nu vă trădați Patria.
Fiți credincioși Patriei.
Fiți credincioși legământului suprem față de Patrie.
– Un OM al Societății Civile, Rusu Jenică
 
 
 
 
Comentarii Facebook

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*